Netcamp 2012: Nokia Lumia 800 testat de catre bloggerii oficiali


La Netcamp 2012, in calitate de blogger oficial (sub acoperire, dupa cum s-a demonstrat mai tarziu!), cei de la Nokia mi-au oferit si mie, pentru teste pe perioada evenimentului, un telefon destept Lumia 800.

Ceea ce nu stiau ei este faptul ca pana in prezent nu mi-am luat un smartphone personal, pentru ca ma inteleg mai bine cu cele  doua telefoane ale mele, clasice, nu atat de istete, dar extrem de eficiente.

Mai  conservatoare de felul meu, mai cred (inca) in specializare si nu in "shaorma cu de toate", respectiv: telefonul este pentru vorbit, aparatul foto clasic pentru facut poze, camera video pentru filmat si (mini)laptopul pentru aplicatiile de tot felul.

Ce-i drept, economisisem ceva banuti pentru a-mi lua un asemenea telefon-minune de Black Friday, mai mult pentru a fi cat de cat "in randul lumii", decat din necesitate. Testarea asta prealabila a unui Nokia Lumia 800, cu doar o zi inainte de Vinerea Neagra, s-a dovedit a  fi asadar binevenita.

Cu putina vreme inainte de a-l primi, m-am uitat pe net la un filmulet de prezentare despre Nokia Lumia 800, ca sa nu fie socul (era sa zic ...cultural, dar m-am oprit la vreme din tastat!) asa de mare si sa ma simt precum reprezentanta unui trib misterios de pe Amazon, tocmai descoperit de vreo expeditie de cercetatori, acum, la finele anului 2012.

Iata parerea mea succinta, dupa ce m-am jucat nitelus cu acest telefon:

Bile albe:

1.este un telefon subtirel, rezistent, tocmai bun pentru cei mai neindemanatici, care au prostul obicei de a scapa obiectele usoare din maini;

2.poate fi utilizat extrem de usor si de catre aceia care n-au mai avut niciodata un smartphone, folosirea lui fiind in cea mai parte foarte intuitiva;

3.ecranul este mare si imaginea foarte clara;

4.bateria a tinut destul de mult, desi l-am "exploatat" la capacitate maxima;

5.fotografiile se fac extrem de usor, exista si cateva efecte pentru obtinerea unor poze mai deosebite;

6.are destule joculete haioase, plus o claviatura de pian unde poti interpreta linii melodice interesante, daca va loveste cumva muza inspiratiei sau... a plictiselii.



Bile negre:

1.Fotografiile nu au chiar calitatea pe care o asteptam, dar nu este totusi decat un telefon, nu-i asa?

2.Nu am putut descarca pozele pe laptop (am devenit de o vreme suportera Linux), pentru ca, se pare, Zune nu se impaca prea bine cu acest sistem de operare.

In rest, daca va doriti un telefon destept, care sa arate "profi", compact, rezistent la zgarieturi si scapari pe jos, fara tot soiul de butoane, simplu de utilizat, cu o imagine clara, Nokia Lumia 800 este o alegere buna. Mai ales pentru incepatori.

Ideal este sa mergeti sa il vedeti mai intai offline si daca va place, il  puteti comanda mai apoi si online, pentru a gasi un pret mai bun.

In ce ma priveste, recunosc, am renuntat deocamdata sa ma inrolez in armata detinatorilor de telefoane destepte, nu mi-am mai cumparat nimic de Black Friday. Prefer ca din banii stransi sa imi cumpar luna viitoare un laptop nou. Iar pentru poze, raman tot la varianta invechita de a le face cu aparatul foto!

Nokia Lumia 800 nu mi-a putut alunga ideea ca oamenii obisnuiti pot trai si fara un smartphone, macar inca o perioada de acum inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!