"30 seconds of Fame" (Byron) si un pic de SF radiofonic

Trupa Byron va invita sambata viitoare, pe 16 martie 2013, ora 20,00,  sa luati parte la Palatul Copiilor din Bucuresti, la spectacolul ce va inaugura turneul national de promovare al celui mai recent album de studio marca Byron, cele 13 cantece fiind de aceasta data inspirat reunite sub titulatura: "30 seconds of Fame"/"30 de secunde de faima". Pretul unui bilet la acest concert este de 48 de lei.

Dupa evenimentul muzical amintit, ce va avea loc in Bucuresti la finele saptamanii viitoare, formatia Byron va concerta si in Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Mures si Iasi.

Acest dublu album de studio, bilingv, ne invita sa reflectam la efemeritatea celebritatii, care nu dureaza mai mult decat bataile de aripi ale unui fluture...

Insa, desi de scurta durata, ce sentiment de plinatate iti da aerul tare de pe inaltimile pe care tocmai le-ai cucerit!

Un site de concursuri ce a mai organizat si anul trecut o campanie de promovare, cu ajutorul bloggerilor, a formatiei Byron, iata ca le este din nou aproape componentilor acestei trupe in mare voga, ce le propune fanilor sai o muzica extrem de originala, incarcata de semnificatii, mereu schimbatoare, functie de starea de spirit avuta in momentul ascultarii straniilor melodii.

Campania Blogal de promovare a albumului "30 seconds of Fame", desfasurata in aceste zile, de inceput de martie 2013, ne invita de aceasta data ca sa ne intoarcem in trecut si sa gasim in istoria noastra personala un moment in care am gustat din nectarul olimpian al celebritatii...

In ce ma priveste, daca ar fi sa aleg ceva "legat de scris", as putea aminti ziua in care mi-am auzit la unul dintre posturile de radio nationale, in cadrul emisiunii "Exploratorii lumii de maine", un fragment dintr-un text SF, trimis in cadrul unui concurs... Atunci chiar am simtit gustul dulce al faimei...

Stefan Ghidoveanu, care se afla, acum, "in zilele noastre", in lista mea de pe Facebook, nici nu stie ce bucurie mi-a prilejuit in urma cu multi ani, pe vremea cand eram inca scolarita, atunci cand a considerat ca acel text (pe care il mai pastrez si acum), chiar merita citit... la radio. 

Probabil ca de atunci am inceput sa ma interesez cu adevarat de fenomenul SF, sa devin o cititoare fidela a cartilor publicate la Nemira, in colectia Nautilus... sa am multe rafturi din biblioteca pline cu titluri importante ale autorilor de gen din lumea larga... sa urmaresc cu aviditate filmele cu extraterestri si tot soiul de portaluri catre alte lumi.

Ba chiar m-am inscris in copilarie si la scoala, la cercul prietenilor "Observatorului Astronomic" din Bucuresti (desi conditia era sa avem note bune la matematica... si le-am avut, in conditiile in care eu urasc matematica!!!), iar telescop de privit stelele posed si in prezent... Ce-i drept, inca nu am depistat nici un OZN pe bolta instelata, dar eu inca mai sper...

Destul insa cu nostalgia! Revenind la formatia Byron, iata programul complet al turneului de lansare al albumului bilingv de studio: "30 seconds of Fame"/"30 de seconde de faima":

Bucuresti - 16 martie, ora 20:00, Palatul Copiilor;
Timisoara - 30 martie, ora 20:00, Casa de Cultura a Studentilor;
Cluj-Napoca - 5 aprilie, ora 20:00, Casa de Cultura a Studentilor;
Targu Mures - 6 aprilie, ora 20:00, Teatrul National;
Iasi-12 aprilie, ora 20:00, Casa de Cultura a Studentilor.

Sponsori: Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.