Anvelopele performante fac o masina scumpa cu adevarat valoroasa

Desi nu toata lumea pare sa fie constienta pe deplin de acest lucru, anvelopele unui autoturism reprezinta unele dintre cele mai importante parti ale acestuia, datorita faptului ca au in permanenta contactul cu drumul, iar carosabilul de prin dulcea noastra tarisoara cunoastem si noi prea bine in ce conditii jalnice se prezinta.

Asa se face ca valoarea intrinseca a unui autoturism are drept componenta esentiala si calitatea superioara sau mai modesta a anvelopelor sale.

Degeaba au unii autoturism cu performante tehnice fabuloase (in cazul in care dam crezare revistelor de specialitate), daca nu isi doteaza idolul pe patru roti si cu niste cauciucuri de acelasi nivel de calitate cu restul componentelor acestuia.

De ar fi sa facem o comparatie, putem asemui o masina performanta cu un atlet talentat, extrem de bine antrenat, aflat intr-o forma de zile mari la inceputul probei de 100 metri viteza, dar care in loc de niste pantofi de sport calitativ superiori, primeste o pereche de saboti de lemn, grei si butucanosi.

Cam asa e si in cazul unei masini performante... Degeaba o caroserie de fite, degeaba un motor cum nu sunt multe, daca "incaltarile" cauciucate ale autovehicului nu sunt si ele de acelasi nivel.

Vorbele din batrani ca nu este bine sa te scumpesti la tarate si ca scumpul mai mult pagubeste sunt valabile si aici...

Niste anvelope slabe calitativ (chiar daca de anul trecut s-a trecut la etichetarea anvelopelor in Uniunea Europeana) nu pot decat sa ne creeze neplaceri: de la stres la condus, derapaje mai usoare sau periculoase de-a dreptul, pana la accidente grave de circulatie soldate cu raniti sau chiar pierderi de vieti omenesti.

Niste anvelope performante, asa cum sunt cele de la liderul mondial in materie de anvelope Michelin, ne vor da o siguranta sporita in trafic, o franare mai buna in caz de nevoie, iar de exploziile cauciucurilor vom mai auzi doar la jurnalele de stiri.

In plus, desi ar parea greu de crezut la prima vedere, o anvelopa de calitate superioara este mult mai usor de intretinut, are o durata de viata mai lunga si ne ajuta si sa reducem consumul de carburant, protejand astfel si mediul inconjurator, pe langa propriul buzunar.

Sub nicio forma nu este intelept sa cumparati cauciucuri "la mana a doua", fiind un soi de bombe cu explozie intarziata, ce va pot da foarte mult de furca, transformandu-va masina intr-un sicriu pe roti.

Pentru a cunoaste cu adevarat ce inseamna termenul de siguranta rutiera, in momentele cand va aflati la volan, eu va recomand sa utilizati pentru masina dvs. performanta anvelope de acelasi calibru calitativ.



Asigurari RCA incheiate rapid, comod, doar prin  Elefant.ro!