Core Emotional Release - workshop intensiv


formare continua aviz COPSY nr .RF-II-B102,1/11/2011

Modulul A1 (Basic Level) - Core Emotional Release un workshop intensiv de 5 zile, in care participantii vor explora: Regresie ca psihodrama; vor face exercitii de regresie pentru a retrai experienta vietilor trecute pentru a intelege cum se reflecta aceste vieti in situatia lor de acum.
Participantii vor invata sa-si observe si sa-si „simta” corpul in cautarea urmelor lasate de traume trecute, folosind si lucrand cu blocaje si „rezistenta”, tensiuni in diferitele parti ale corpului si psihicului; fraze cheie; rezonante simbolice; catharsis, in cautarea „problemelor neterminate ” „unfinished business” la nivel psihic, mental si emotional.
Formatrea se adreseaza in primul rand terapeutilor, adica persoanelor care lucreaza „hands-on” cu pacienti (psihologi, sociologi, doctori) pentru tratarea si vindecarea traumelor profunde. Metoda Deept Memory Process DMP a fost dezvoltata de Dr. Roger Woolger (www.deepmemoryprocess.com) si este o metoda rapida si completa pentru a identifica si vindeca memoriile traumatice profunde care ne impiedica sa traim o viata sanatoasa si multumitoare.
In timp ce terapiile traditionale se concentreaza asupra nivelului mental, DMP sau Vindecarea Memoriilor Profunde se bazeaza pe o forma holistica de vindecare care face posibila eliberarea si vindecarea (prin catarsis) traumelor fizice, mentale si emotionale.
Deep Memory Process (DMP) sau (Vindecarea Memoriilor Profunde), este o sinteza creativa a psihologiei Freudiene si Jungene, a metodei doctorului Reich, a psihodramei, Psihologiei spirituale si formelor de vindecare samanice.
Sedintele terapeutice DMP au ca scop vindecarea. De aceea ele dezvaluie uneori vieti si morti dramatice care au rezultat in rani profunde atat fizice cat si emotionale si psihologice. Retrairea acestori traume poate fi extrem de dureroasa si dramatica si pot conduce pacientul la un « catarsis » profund in asa fel incat Vindecarea poate surveni intr-o singura sedinta. Metoda DMP poate fi folosita si ca un complement in terapia clasica si este foarte eficace in tratamentele post-traumatice si in tratarea reactiilor disociative. DMP este de asemenea un instrument perfect pentru tratarea starilor de anxietate, depresie, a fobiilor, stresului si durerilor cronice, si eliberarea blocajelor ascunse adanc in corpurile noastre fizice sau subtile/energetice.
Nu sunt admise persoanele care sufera de tulburari sau boli psihice.
Modulul este creditat cu 40 credite de Colegiului Psihologilor.

Ptr. inscriere si informatii suplimentare www.arpt.ro
Email : mohirta@tanatopsihologie.ro
liviamohirta@yahoo.com