24 mar. 2013

Mesaj important de la prietenul Aurel Mocanu


Va rugam din TOT sufletul sa cititi si daca simtiti, sa dati mai departe si sa va implicati asa cum considerati ca este mai bine :) Umar langa Umar, Mana in Mana, Inima in Inima! Ascultati-va INIMA ♥ !
Spirituali, atei, agnostici, patrioti, nationalisti, hipsteri, downshifteri, religiosi, oameni politici, inimosi, credinciosi, evrei, romi, tineri, copii, adulti, SUFLETE !!! Tuturor carora ne pasa de Mama Pamant, toti cei care stim cat de importanta este APA, toti cei care stim ce inseamna plantele, marea, nisipul, pamantul, aerul, haideti sa contribuim ficare in felul lui !!!
Corporatiile isi fac agenda, in Romania s-a inceput deja explorarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, metoda devastatoare pentru mediu si tot ce inseamna el !!! Pe 27 Feb. 2013, in Barlad, 7000 de oameni au iesit pentru a manifesta contra acestui masacru impotriva pamantului, in Romania. Nici un post de radio sau TV nu a transmis aceasta stire. Soarta Pamantului sta in mainile noastre, suntem aici cu suflet, minte si spirit pentru a le folosi pe toate, pentru a ne adapta, a invata si a contribui la constiinta si existenta comuna asa cum putem cel mai bine. Este vital sa realizam ca DOAR UNITI si IN ARMONIE putem fi si putem face lucrurile sa existe firesc. Acesta este un apel pentru toata lumea care alege sa ajute toate fiintele animate si neanimate :)
Si aici este vorba de APA.
In Decembrie 2012, oameni rataciti care „au condus si conduc” aceasta tara au dat hotarari guvernamentale, in mod ABUZIV si SECRETIZAT, concesionand mai multor companii interesate resursele de gaze de sist ale Romaniei care pot fi extrase prin controversata metoda a fracturarii hidraulice. Compania Chevron nu este singura care a primit aprobarea guvernului pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice in Romania.
Aceasta metoda presupune injectarea sub presiune de pana la 1000 atm in sol la adancimi de peste 3000 de metri, a 60 de milioane de litri de apa amestecati cu nisip si substante chimice. Din cele 596 de substante folosite, 38 sunt clasificate ca fiind extrem de toxice pentru sanatatea umana, alte 8 fiind clasificate ca substante cancerigene. Trasorii folositi sunt radioactivi, iar fluidul de retur contine metale grele si elemente radioactive.
Ecologistii si specialistii geologi ne informeaza ca extragerea gazelor de sist prin această metodă polueaza panza freatica. Deasemenea, prin aplicarea aceastei metode, se elibereaza in atmosfera gaze periculoase care, pe o raza de aproape un kilometru in jurul zonei de exploatare cauzeaza: aparitia durerilor de cap, dificultati de respiratie, sangerari nazale, aparitia exploziva a bolilor specifice sistemului nervos, aparitia bolilor de piele, cancer. Alte efecte ale fracturarii hidraulice folosite in extractia gazului de sist sunt cutremurele, alunecari le de teren, distrugerea florei si faunei, contaminarea apei potabile si a celei subterane, soluri toxice si radioactive, poluarea sonora si a peisajului ca si devalorizarea propietatilor.
Zonele concesionate si companiile pentru care s-au dat aprobarile sunt:
- S.C. UNIVERSAL PREMIUM, perimetrul EX - 9 Păuliş
HotarareMonitorulOficial - http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-187-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-9-paulis-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143694.html
- EAST WEST PETROLEUM CORP, perimetrul EX - 2 Tria
HotarareMonitorulOficial -http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-186-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-2-tria-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143693.html
- MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum - S.R.L., perimetrul EX - 6 Curtici
HotarareMonitorulOficial -http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-185-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-6-curtici-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143692.html
- CLARA PETROLEUM LTD, perimetrul EX - 4 Tulca
HotarareMonitorulOficial -http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-1-184-din-4-decembrie-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-4-tulca-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-143691.html
- Chevron România Holding B.V., perimetrele EV- 2 BARLAD, EX – 17 COSTINESTI, EX – 18 VAMA VECHE si EX - 19 ADAMCLISI
HotarareMonitorulOficial - http://lege5.ro/Gratuit/gmytgobyha/hotarare-189-2012-privind-aprobarea-acordului-petrolier-de-concesiune-pentru-explorare-dezvoltare-exploatare-in-perimetrul-ex-19-adamclisi-incheiat-intre-agentia-nationala-pentru-resurse-minerale-si-c

In detaliu zonele amintite mai sus acopera, practic aproape 90% din teritoriul tarii noastre precum urmeaza: VAMA VECHE (CONSTANŢA), COSTINEŞTI (CONSTANŢA), EFORIE(CONSTANŢA), ADAMCLISI (CONSTANŢA), CAPIDAVA (CONSTANŢA), BÂRLAD (VASLUI), VOIVOZI (BIHOR), TRIA (BIHOR), BĂILE FELIX (BIHOR), TULCEA , ADEA (ARAD), CURTICI (ARAD), PERIAM (TIMIŞ), BILED (TIMIŞ), PAULIS, (TIMIŞ), PARA (TIMIŞ), BUZIA (TIMIŞ), CRAI (TIMIŞ), MĂCIN (TULCEA), BABADAG (TULCEA)
Astfel, precum puteti deduce din enumerarea localitatilor de mai sus, zonele afectate sunt atat in spatiul terestru cat si in largul marii.
Pe 27 Februarie 2013, la Barlad, 8000 de oameni au iesit pentru a manifesta contra acestui masacru impotriva apei si pamantului din Romania. Niciun post de radio sau TV nu a transmis aceasta stire deoarece mass media apartine in intregime unor clanuri de interlopi cu interese meschine care sunt in stare sa calce in picioare intreaga natiune pentru a-si urmari scopurile.
Este nevoie ca fiecare dintre noi sa contribuie pe cat de mult poate prin informare masiva, demersuri legale, distribuirea documentatiei despre efectele nocive ale acestei metode de extragere a gazelor de sist, participarea la manifestatii stradale si emiterea unei sincere intentii in ceea ce priveste oprirea acestui atentat impotriva populatiei, apei si pamantului.

Implicati-va in campania pentru interzicerea exploatarii gazelor de sist prin controversata metoda a fracturarii hidraulice in Romania ! Meditati in grupuri, sustineti actiunile in strada … Umar langa Umar, Mana in Mana, Inima in Inima!

Semneaza petitia: http://www.petitieonline.com/nu_vrem_exploatarea_gazelor_de_sist_in_romania_prin_fractionare_h

Informeaza-te si actioneaza !
Grupuri si pagini de informare si actiune impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica !

Pagini:

https://www.facebook.com/pages/Impotriva-exploatarii-gazului-de-sist-prin-fractionare-hidraulica/367516606594649?ref=ts&fref=ts

http://www.facebook.com/pages/Pentru-Apa-Curata-si-Contra-Fracturare-Hidraulica/153757544782310

https://www.facebook.com/pages/VAMA-Verde/439676566070431?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/StopGazelordeSistBaileFelix

Grupuri:

https://www.facebook.com/groups/frackoffromania/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/shalegasdanger/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/frackoffdobrogea/

https://www.facebook.com/groups/129658393832089/

https://www.facebook.com/groups/antifrackingbarlad/

https://www.facebook.com/groups/152297391478645/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/480559635340283/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/263657870387335/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/antifrackarad/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/groups/444752518917275/?ref=ts&fref=ts
Promo Postare
Postarea Urmatoare