Chihlimbarul - o piatra semipretioasa rafinata din sipetul virtual kolok.ro

bijuterii pietre naturaleKolok.ro este spatiul din lumea virtuala unde fiecare dintre dvs. o sa isi poata gasi cu certitudine bijuteria  favorita, deoarece veti putea alege  dintr-o gama extraordinar de bogata de pietre semipretioase, multe dintre ele innobilate in monturi iscusite realizate din argint pretios. 


Chiar daca moda se schimba permanent, inclusiv in ceea ce priveste lumea podoabelor, minunatele bijuterii din pietre semipretioase si argint vor fi mereu in atentia iubitorilor de frumos, dar si a cunoscatorilor, a acelora ce stiu cat de benefice sunt vibratiile acestor franturi de roca straveche, indiferent ca vorbim de cuart, ametist,  aventurin sau citrin, de japs sau granat, iar lista ramane deschisa.


Accesand paginile site-ului www.kolok.ro veti putea patrunde intr-un univers fascinant, in care veti putea sa va reintoarceti la inceputuri, coplesiti de energiile formidabile ale pietrelor semipretioase, pe care le puteti  literalmente simti chiar si prin ecranul laptopului sau tabletei dvs., in clipele in care priviti bijuteriile propuse spre admirare si achizitionare online in acest magazin virtual deosebit de bine aprovizionat cu numeroase piese cu adevarat valoroase.


Veti ajunge la un moment dat, scotocind prin acest cufar virtual plin cu  minunatii, si la niste coliere extraordinar de frumoase, in care par a fi puse laolalta lacrimi adunate din Soare.


V-ati gandit vreodata ca si Soarele poate plange cu lacrimi pretioase, de miere cristalizata?


Aceste picaturi de rafinament condensat nu sunt altceva decat bucati de chihlimbar (Bernstein), fosile organice formate in urma cu  peste 50 de milioane de ani din pini (pinus  succinifera) sau, in cazul rumanitului (ambrei de Colti), cu mult mai multa vreme in urma.


Culoarea chihlimbarului de baza este galbena, tonurile sale variind de la galben albicios pana spre maroniu, la fel ca si mierea cu care seamana atat de bine.


Cele mai pretioase bucati de chihlimbar sunt provenite  din Rusia, Polonia si Republica Dominicana, zic specialistii.

Noi insa, romanii, stim ca ambra cea mai pretioasa se gaseste la noi, in Tara Luanei, in Muntii Buzaului plini de mistere. Rumanitul, asa cum este cunoscut chihlimbarul de Colti este vestit pretutindeni prin valoarea sa exceptionala si cele 162 de nuante coloristice.


Unii astrologii considera ca ii protejeaza cel mai bine pe oamenii nascuti in Gemeni, Leu si Fecioara, altii spun ca si pe aceia din Sagetator, dar ca si in cazul oricarui alt tip de piatra pretioasa si semipretioasa, fiinta minerala respectiva te alege pe tine, mai putin tu pe ea, cel mult poti intra pe frecventa acesteia si o poti  simti ca fiind compatibila cu tine.
Asadar, daca simtiti o atractie deosebita catre chihlimbar, nu mai ezitati si achizitionati-va o bijuterie cu o asemenea piatra!
Bijuteriile din argint si pietre semipretioase vor ramane mereu fascinante pentru acei care le poarta, dar si pentru aceia ce le admira!


Chihlimbarul, asa cum era de asteptat, corespunde, zic aceia ce  se ocupa de studiul chakrelor , plexului solar, adica exact acelei zone a organismului care reprezinta si un portal de intrare a Luminii (energiei vitale) din Univers.


Chihlimbarul era recunoscut de tamaduitorii din vechime ca avand niste proprietati terapeutice extinse, fiind de folos in numeroase boli, precum: alergii de diferite tipuri si eczeme, dureri de dinti, boli respiratorii, artrita, artroza, reumatism, dureri de spate, stimularea metabolismului, vindecarea mai rapida a ranilor, eliminarea atacurilor de panica, calmarea mintii si focalizarea acesteia in scopul  luarii celei mai bune decizii intr-o anume situatie data, reglarea functiilor ficatului si tiroidei, iar lista ar putea continua.


Chihlimbarul, chiar montat in bijuterii de argint, este bine sa fie curatat din timp in timp, fie sub jet de apa, fie cu ajutorul procedeelor Reiki cunoscute.


Cei ce se pricep, considera ca este de dorit sa nu il lasam in bataia puternica a razelor de soare, nici sa nu il lasam sa vina in contact cu felurite obiecte taioase, ascutite sau cu acizi diversi, deoarece este o piatra semipretioasa sensibila (data fiind natura organica a acesteia) si o putem deteriora iremediabil.


Acestea fiind spuse, nu mai imi ramane decat sa va invit sa va alegeti de pe site-ul  kolok.ro bijuterii din chihlimbar care sa va infrumuseteze sufletul. O sa va simtiti mai echilibrati, mai impacati cu voi insiva, dar si mai puternici interior! Mai ales ca si stramosii nostri din Neolitic  purtau amulete de chihlimbar! Daca nu ma credeti, mergeti la Muzeul Chihlimbarului din Colti (judetul Buzau) si o sa aflati niste lucruri care or sa va lase muti de uimire, dar si de mandrie ca suntem un neam vechi de la care europenii ceilalti ar avea multe de invatat. 

Va urez sa purtati cu placere bijuterii din lacrimi de soare condensate si sa nu uitati ca este vorba de  piatre semipretioase vii, nicidecum de un lucru inert si ca tine doar de dvs. ca sa aflati modul in care sa puteti  gasi un limbaj comun om-piatra, asa incat sa fiti protejati de minunatul chihlimbar!


cititi si postarea 

De la bijuteriile Kolok la chihlimbarul din Tara Luanei - calatorii in lumea pietrelor semipretioase


2 comentarii:

  1. Interesant magazin, din ceea ce ai spus cred ca merita incercate produsele celor de la kolok. Apropo de preturi, sunt foarte accesibile.

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari pt premiu. Sigur ti-ai ales ceva special !

    RăspundețiȘtergere

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!