Alfabetul Vimala, scrisul de mana si un mic joc cu premii... astrologice (I)

"La inceput a fost Cuvantul", spune Cartea Sfanta, iar un mare intelept a completat aceste vorbe cu afirmatia ca: "Nimic nu se afla dincolo de Alfabet".


In ultima vreme am inceput sa uitam sa scriem de mana, tot mai tehnologizati, toti mai inlantuiti in sistemul binar, ziditi intre peretii lui 0 si 1, dincolo si intre care nu mai exista nimic, asa cum intre alb si negru nu mai exista nuante de gri.


Asemeni multor semeni de-ai mei, m-am indepartat si eu treptat de vremea cand scriam scrisori de zeci de pagini, cu litere frumos rotunjite, caligrafic desenate, miniaturi iscusite ale unui timp deja apus.

Prin forta destinului si a liberului arbitru, am ajuns sa profesez intr-un domeniu in care se scrie mult. Cand am terminat eu facultatea nici macar nu aveam voie sa scriu cu pixul, ci doar cu stiloul, fiecare cerere depusa intr-un dosar fiind redactata atent, pentru a fi lizibila.


Mai apoi computerele personale au navalit in viata noastra, iar scrisul de mana si-a pierdut din importanta de odinioara, cam in acelasi timp cu domolirea treptata a apetitului pentru lectura.


Cererile au devenit tip, s-au depersonalizat, chiar si doleantele oamenilor trebuie sa poata fi incadrate strict in niste categorii deja stabilite, orice iesire din aceste tipare derutand pe aceia carora le sunt adresate.


Lumea in care traim a devenit o lume copy/paste, ceea ce este mult mai grav decat o lume trasa la indigo.


Iata insa ca mai exista si unii oameni care se incapataneaza sa duca mai departe aprinsa flacara scrisului de mana, deoarece, asa cum se stie, orice cuvinte scrise pe o hartie au o energie a lor, sunt magice.

As vrea sa incep sa va povestesc astazi despre un alfabet cu totul special: ALFABETUL VIMALA, inventat de catre Vimala Rodgers.

Aceasta metoda de caligrafie, prin modul de trasare al fiecarei litere ne poate transforma viata, spargand zidul gros de conventionalism si lasand sa iasa la suprafata fiintei noastre caracterul adevarat.


Prin exercitiile propuse de experta in scrierea de mana Vimala Rodgers ne putem gasi adevarata cale in viata, fara chiar a ne da seama de momentul cand va sa vina declicul ce va conduce la transformare. Dar el va veni cu siguranta, iar noi vom deveni tot mai constienti de rolul pe care Destinul ni l-a harazit in aceasta existenta efemera.


Fiecare urma pe care o trasam pe hartie cu un stilou reafirma un obicei de gandire ce ne este specific, iar acesta modeleaza imaginea noastra despre noi insine, adica insusi modul in care percepem viata.


Acest mod va face sa ne comportam intr-un anume fel.

Vilama Rodgers ne propune sa nu ne mai cramponam de modul de a scrie literele asa cum l-am invatat la scoala, in clasa I, ci sa incepem sa scriem un pic mai altfel.


Acest lucru, daca vom aloca doar cateva minute pe zi caligrafiei Vilama si compunand si cate o declaratie speciala cu aceste litere deosebit de frumoase, ne va aduce pacea in inima, iar in aceasta stare, de liniste sufleteasca, ni se va schimba treptat si perspectiva din care privim lumea si pe noi insine.


Desigur, pentru ca aceasta calatorie spre centrul fiintei noastre sa se realizeaza cu ajutorul scrierii frumoase, avem nevoie si de un instrument de scris pe masura.

Preferatul meu acum, la inceputul calatoriei in Lumea Alfabetului Vimala, este acest stilou!


Si cum nu e bine sa pornesti singur la drum, am nevoie de niste tovarasi deosebiti de drumetie vimalo-alfabetica ...



De aceea va propun un mic joc...


1.Intrati pe Google si puneti in caseta de cautare cuvintele:  instrumente de scris de lux papetarie.ro ;


2.Ajunsi pe site-ul indicat alegeti-va de acolo acel stilou care va caracterizeaza cel mai bine si retineti linkul catre produs (cu copy/paste, ca tot am scris despre asta in articol!)


3.Scrieti mai apoi un comentariu scurt la acest articol si spuneti de ce ati ales acel stilou si nu altul, lasand si linkul catre el in caseta de comentarii.

Aceia ce vor realiza acesti pasi vor primi din partea mea si o mica surpriza: o analiza a stalpilor destinului realizata conform astrologiei chinezesti ( dupa metoda Raymond Lo).

Sper sa va fie de folos!


(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!