"Inchiriez garsoniera Crangasi!" - Cum poti sa fii furat pe Mercador de catre falsii sau realii agenti imobiliari, disperati dupa clientela

Mercador, site-ul acela de anunturi caruia i se face o reclama nebuna pe la televizor, stiti voi...

Tot mai multi prefera ca in loc sa cumpere spatiu de reclama intr-un ziar offline sau online serios, sa apeleze la varianta gratuita, mult mai la indemana, deoarece nu implica niciun cost, in afara de efortul de a-ti redacta anuntul cu pricina.

O ruda a avut zilele acestea o experienta extrem de neplacuta cu acest site, Mercador, dupa ce a postat acolo un anunt la rubrica INCHIRIERI GARSONIERE.

Asa cum se scria acolo, textul anuntului era indicat sa fie insotit si de cateva fotografii, care sa dea o imagine de ansamblu locuintei oferita spre inchiriere.

S-a conformat intocmai, scriind in text si ca nu doreste sa fie contactat de agenti imobiliari, deoarece nu vrea sa aiba de-a face cu aceasta categorie de indivizi care, in majoritate, nu fac altceva decat conduc clientii la vizionari si iau niste comisioane grase, de cele mai multe ori nefiscalizate.

Evident, au sunat-o si mai multi asemenea insi, pentru ca, tupeul in bransa se ridica uneori la cote foarte inalte.

Cum i-a refuzat pe toti, unul mai istet se pare (sau cu pile la administratorii Mercador) pur si simplu a furat pozele postate la finele anuntului dat de acea ruda a mea, a scris MARE pe ele numerele lui de telefon, a scris ca este vorba de o agentie si a lua brodat pe marginea anuntului ceea ce i-a traznit prin minte (lucruri evident neadevarate in legatura cu garsoniera), a pus si o suma fabuloase de 800 de euro pentru o biata garsoniera in Crangasi si a aruncat furaciunea rapid pe Mercador.

Evident, administratorii platformei au publicat iute anuntul lui, fara mari verificari, alaturi si de altele, puse tot de acelasi individ dubios, probabil tot subtilizate de la diversi proprietari cinstiti.

Cum era de asteptat, cei de la Mercador nu rezolva reclamatiile decat de luni pana vineri, in rest oricine poate fura orice poza postata la un anunt, prejudiciindu-i pe proprietari!

M-ati putea intreba care ar fi scopul unui asemenea furt in lumea virtuala.. In definitiv, nefiind adresa data, nu va putea niciodata sa aduca vreun client la vizionare, deci nici sa puna mana pe vreun comision.

Dupa opinia mea, totul se reduce la ELIMINAREA CONCURENTEI PROPRIETARILOR CINSTITI, asa incat, daca vrei sa vinzi/inchiriezi un imobil,  sa fii obligat sa apelezi la ei.

Am participat alaturi de o verisoara acum cateva luni la cumpararea unui apartament de doua camere la Obor, iar agentul care s-a ocupat (si care era in combinatie cu notarita la care vanzatorul a vrut sa faca actele) a obtinut nu mai putin decat 800 de euro scurt, fara a da vreo chitanta.

De ce ar fi facut-o? E criza, nu-i asa? Doar n-o sa plateasca aiurea bani la buget!

Sfatul meu ar fi ca in cazul in care vreti totusi sa riscati sa utilizati aceasta platforma gratuita si incarcati si o serie de poze, sa va semnati pe ele si sa va treceti si numerele de telefon, deoarece altfel veti pati precum acea ruda a mea!


Si pentru ca omul tot a vrut sa i se cunoasca numele si telefonul:  le postez in continuare:

anunturi

Asta pentru a va feri de tepari!

In cazul unui imobil nu se poate intampla mare lucru (nu cred ca ar putea cineva sa dea asa usor in 2014 niste sute de euro drept comision daca nu vede macar actele de proprietate inainte), dar ganditi-va la o vanzare de laptop, smartphone sau pur si simplu, de un articol vestimentar.

Cineva poate sa ceara (si sa primeasca!) niste bani pe un lucru care nu exista!

Inca o data, mare atentie! Internetul, orice s-ar zice, este un spatiu extrem de periculos...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!