Roxana se pregateste sa plece in... Africa!!!

Acum doua zile am primit un telefon neasteptat de la prietena mea de-o viata, Roxana.

- In dupa-amiaza asta vin la tine, sa nu pleci nicaieri, mi-a spus ea cu o voce surescitata, din care am inteles ca are sa imi comunice ceva coplesitor.

Roxy a fost mereu o fiinta atipica, ce trebuia cu siguranta sa se nasca in alte vremuri, intr-o tara insorita, undeva pe tarmul unei mari translucide, unde sa priveasca ore in sir la valurile ce se sparg de tarm, sa viseze ca se transforma intr-un pescarus argintiu si se inalta sus, sus de tot, spre cerul albastru, bucurandu-se la maxim de libertatea zborului. Ce ii mai plac spatiile deschise si sa simta vantul cum ii joaca prin pletele aurii!

Oare ce s-o fi intamplat de data asta? Probabil a vazut iar un film de colectie, din acelea pe care le adora ea, ori a fost la shopping si a reusit sa gaseasca vreo tinuta aparte, care sa o scoata ca intotdeauna din anonimatul unor bucuresteni ce parca au uitat in ultima vreme sa mai zambeasca.

Putin dupa ora 5 a dupa-amiezii, soneria interfonului meu scoase trilurile binecunoscute, iar Roxana imi striga de jos nerabdatoare:

- Deschide repede ca am ceva super sa iti spun!

M-am confirmat rapid ordinului ei si iata ca in mai putin de un minut aparu in pragul apartamentului meu, diafana ca o floare de primavara, radiind toata de fericire.

- Ce s-a intamplat? Te mariti? intrebai eu uimita, cuprinsa si eu de frenezia ce i se citea pe chip.

- Nuu! Doamne fereste! Dar Vlad mi-a facut un cadou de Dragobete supercalifragilistic! M-a invitat intr-o excursie in Italia!

- Wau! La Venetia?
- Ce Venetia? Crezi ca ma satur cu o plimbare cu gondola pe canale, in apa aia statuta? Mie imi trebuie valuri adevarate, imi trebuie exotism, nu excursii in care sa aud in jurul meu aceiasi romani care au uitat de mult regulile bunei cuviinte. Plus ca haine pot sa imi cumpar si din Romania, mai nou de pe internet, nu trebuie sa iau avionul pana in Peninsula pentru asta!

- Pai atunci unde pleci? Italia este plina de conationali, nu o sa poti sa stai doar in camera de hotel tot timpul si sa te balacesti in jacuzzi. Plus ca alea nu-s valuri adevarate!

- Ce camera de hotel? Vlad m-a invitat la inceputul lunii iunie... in Africa!
- Cum in Africa, ziceai ca te duci in Italia?!?
- Aici e surpriza, raspunse Roxy privindu-ma cu ghidusie...

In sinea mea ma gandeam ca de la rochita aia in culori pastel cu care se imbracase i se trage... Orice s-ar zice era o fashionista, iar nuantele de bleu pal si verde smarald o prindeau de minune. Nu mai zic de parfumul ei primavatatic, ce te ametea cu notele lui florale.

- Imi zici si mie de cand s-a mutat Italia in Africa? o intrebai cu o voce imbufnata, neputand sa ma dumiresc de cand cizma italiana a luat-o frumusel la plutit spre continentul negru...
- De cand imi place mie la nebunie romanul "Ghepardul", rosti ea triumfatoare. Ei, te-ai prins?
- "Ghepardul"... Sicilia, Don Fabrizio Corbera, nobili in tinute fastuoase, eleganta, eticheta, iubiri ravasitoare, intoarcere in secolul 19, soare dogoritor... Ok, am priceput, dar tot nu inteleg de ce zici Africa si nu Europa?
- Of! exclama Roxy, aranjandu-si codita impletita savant. Tot nu te-ai prins! Plec in Insulele Pelagie!!! L-am innebunit pe Vlad cu "Ghepardul", asa ca pornind de la autorul cartii, Tomasi di Lampedusa, a gasit un cadou de zile mari: sa ma invite in insula cu acelasi nume: Lampedusa, una din cele trei insule din largul situate în Marea Mediterana, între Malta și Tunisia, la sud de Sicilia! E sub administrare italiana, dar cu toate astea se afla pozitionata pe harta in Africa! Te-ai dumirit acum?

- Mda... raspunsei eu.. Insula aia faina, cu leandri, ficusi, palmieri plaje mici, apa de turcoaz.. Liniste... De ce eu nu am norocul tau? Tu pleci in Sicilia insulara, iar eu... la Straja! Nu e dreptate pe lume, ma prefacui eu suparata.

Roxana izbucni in hohote de ras, stiind ca ma bucur pentru ea.

- De fapt, am venit ca sa alegem impreuna hainele mele pentru vacanta in Lampedusa... marturisi ea. Ma gandesc ca fiind vorba de Africa, o sa am nevoie de altfel de haine, lejere si vesele, cu totul altele fata de un concediu facut in Europa...

- Aaaa, nicio problema, tocmai ce am vazut ieri din intamplare pe net niste haine Kurtmann superbe. Doar ne comandam mereu de la ei online, asa ca hai sa ne uitam la sectiunea "pantaloni scurti vara 2014" si, de ce nu, intra si sa vezi noua colectie de camasi de vara. Sigur o sa gasim ceva care sa iti vina bine. Nu sunt eu consiliera ta secreta in materie de moda? 

De prisos sa va mai spun, ca pana pe la 10 seara, am tot stat pe net, admirand si comentand aprins despre cei mai potriviti pantaloni scurti si cele mai frumoase camasi, care sa se potriveasca Roxanei, sa ii puna in valoare frumusetea naturala.


Oricum, pana la urma ne-am decis in legatura cu ce sa ia in vacanta de pe insula siciliana, asa ca acum numaram zilele: ea pana la plecarea din iunie, eu, pana cand voi primi pozele de la fata locului... Oare o merge internetul acolo? Sigur trebuie sa ma interesez. Oricum, un mesaj intr-o sticla tot o sa trimita Roxy, asa romantico-aventuroasa cum o stiu eu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!