O tableta Evolio pentru invatarea limbii engleze!

Recunosc, desi m-am chinuit din rasputeri ani de-a randul, nu se prinde deloc de mine limba
engleza!

Cursuri platite cu bani grei, carti de gramatica, dictionare, casete, dvd-uri, meditatii, nimic nu m-a ajutat in lupta epuizanta de a prinde ceva mai mult decat niste expresii uzuale in aceasta limba stranie, ce ramane in continuare pentru  mine o imensa necunoscuta.

De ce nu or fi ramas oamenii astia la varianta de a considera esperando drept limba de comunicare internationala? Incepusem deja sa o invat inca de cand eram prin clasa a opta si era asa de faina!
Ei bine, nu si nu, engleza, engleza si iar engleza!

Iar eu, anacronica,tot la franceza si italiana am ramas... Plus un pic de spaniola... Ba chiar am fost si la un curs introductiv de... coreeana si, sincer va spun, chiar mi-a placut! Mi se pare fascinanta!

Dar cum nu am de gand sa ma mut in Coreea de Nord, nici macar in Coreea de Sud, incerc in continuare sa gasesc solutii miraculoase pentru a nu mai ma simti handicapata din punct de vedere lingvistic.

Ce bine ar fi fost sa se inventeze niste pastile de invatat limbile straine (si nu numai)!

Sa te duci frumusel la farmacie, fie si cu reteta de la profesor si sa ceri o pastila pentru invatarea limbii engleza sau una pentru trigonometrie, una pentru chimia anorganica sau una pentru rezistenta materialelor.

Nu ar fi fost grozav?

O tableta ziceam?  Pai s-ar putea sa ma ajute minunile IT-ului!

De aceea, m-am gandit zilele acestea sa imi cumpar o tableta, special pentru a face o ultima tentativa de a invata, in sfarsit, limba marelui Shakespeare.

Nu mai am chef sa dau o caruta de bani pe tot soiul de profesori (umani), poate o sa ma ajute un gadget...

O sa imi aleg de aceasta data o tableta mai ieftina, destinata doar invatarii limbii engleze online.

Am auzit ca au inventat tablete pe care sa le misti (meniul) cu ajutorul privirii... Poate si
telepatic...

Nu mai bine ne exersam capacitatile de a comunica prin telepatie si sa renuntam de tot la o limba
universala atat de incalcita pentru mintea mea? 

Ma gandeam initial sa imi iau o  tableta Samsung sau E-boda, insa am decis sa caut mai bine pe net, prin magazinele IT, ceva cu un nume care sa aminteasca de EVOLUTIE...  



Probabil voi incepe cu niste cursuri online pentru prescolari (oricum multi zic ca in unele privinte gandesc de parca as avea 5 ani!), o sa invat cantecele in limba engleza (noroc ca ma pricep la muzica!), poate o sa ma inscriu si la un curs pe net, o sa incerc sa stabilesc legaturi cu oameni de pe tot globul (in definitiv mai am putin si lista mea de prieteni de pe Facebook va ajunge la 5000!) si poate asa, pas cu pas, utilizand tableta , voi reusi in fine sa pot citi si eu cartile de beletristica din biblioteca personala, scrise in engleza, voi putea sa ma inteleg cu prietenii din strainatate si fara a mai folosi Google Translate, voi putea sa urmaresc filmele chiar si pe tableta, nu doar pe laptop, fara a mai avea nevoie de subtitrare.


Deja am inceput sa caut pe net o tableta care sa indeplineasca cele trei criterii de baza pe care un utilizator trebuie sa le aiba in vedere la achizitionarea unui asemenea gadget modern: mobilitate, confort, performanta.

Mobilitate, pentru ca, ma gandesc eu, poate ca in excursii, in mijlocul naturii, in clipele de odihna, voi pot recepta mai bine modul in care se conjunga verbele sau cum arata schemele de formare a unor fraze complexe in limba engleza.

Confortul vizual este important, chiar daca este vorba de un display mic, de aceea, parca as alege o  tableta Evolio Quattro, de culoare neagra, deoarece mi se pare ideala pentru ce imi trebuie mie.


Evident, performanta tabletei nu poate sa fie nici ea de neglijat, de aceea functionalitatea 3G este un criteriu pe care il voi avea in vedere cu siguranta, in momentul in care ma voi decide sa cumpar una online.

Pretul este bun, avand in vedere raportul calitate/pret, asa incat, deoarece am si gasit deja locul de pe internet unde voi face comanda, de saptamana viitoare voi face o noua tentativa de invatare a limbii engleze.

Gata, m-am hotarat! Ce tableta poate fi mai potrivita decat Evolio, mai ales ca are si un nume predestinat ce te impulsioneaza sa evoluezi?

Urati-mi succes! Zau ca am nevoie!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!