O mie de idei de modelare cu pasta FIMO de la Gemsale.ro!

 “Pune bani deoparte pana de Sarbatorile de Iarna, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!”





Cu siguranta ca ati auzit despre cleiul polimeric, pe numele sau uzual pasta FIMO, atat de asemanatoare plastilinei din copilaria noastra, cu ajutorul careia putem sa ne jucam ca adulti, faurind micute obiecte minunate, la care visam poate si cand eram la gradinita.

Eu, de exemplu, as vrea sa realizez din FIMO papusele japoneze si dragoni simpatici, plus niste spiridusi zapauci, tocmai buni sa pazeasca ghivecele de flori din fereastra.

Ca sa nu mai zic de un omulet de zapada voios, precum acela din videoclipul urmator:




Chiar daca stau intr-un oras mare precum Bucurestiul, sincer nu as vrea sa ma duc pana in pravaliile din Centrul Vechi pentru a-mi cumpara clei polimeric (FIMO), pentru ca este scump si, in plus, nu-mi plac vanzatoarele de acolo, care te intreba cu voce acra din 10 in 10 secunde, nelasand de la ureche telefonul de fite la care vorbesc cu iubitul sau cu prietena: „Ce cautati exact?”

Uite ca nu prea stiu ce caut exact... Am in minte o mie de idei de figurine pe care vreau sa le modelez din pasta FIMO,  de unde sa stiu eu EXACT, pe care sa o creez prima?

Intr-un magazin cu articole handmade vreau sa zabovesc indelung in fata rafturilor, sa analizez etichete, sa imi imaginez ce obiecte as putea sa mai fauresc...

Daca sunt fortata sa zic iute ce poftesc, plec si nu mai ma intorc in asemenea pravalie din oras...

Din acest motiv prefer sa comand online pasta FIMO professional, FIMO soft, FIMO relief, pentru ca pot compara preturile, calitatea, gramajul, pot sa imi aleg in tihna culorile de clei polimeric preferate, pot viziona pe YouTube tutoriale de realizare ale diverselor obiecte miniaturale din clei polimeric...

Dupa cum ati vazut in magazinele online sau offline, exista mai multe tipuri de clei polimeric: FIMO Professional, FIMO Soft, FIMO Effect, intr-o paleta larga de culori.




Mai mult, exista pasta FIMO de ars in cuptor si FIMO ce se intareste lar rece...

Evident, nu o sa avem nevoie chiar de toate culorile din magazin! 

Daca vom cumpara FIMO soft in culorile de baza, le putem amesteca, obtinand diverse nuante, functie de cantitatile pe care le framantam impreuna.

Pentru ca da, asta este ideea: FIMO soft este o pasta mai moale, mai usor de combinat, decat FIMO Professional care este mult mai tare, asa incat isi pastreaza culoarea initiala.

Ceea ce trebuie sa stiti, daca ati mai lucrat cu clei polimeric, este faptul ca pasta FIMO Classic nu se mai fabrica, fiind inlocuita cu FIMO Proffesional.

FIMO Effect – in culori diverse sau transparent, poate sa fie amestecat cu FIMO Soft spre a se obtine rezultate spectaculoase.

Exista FIMO Effect gen piatra, cu luciri metalice, cu stralucire foscorescenta, deci aveti ce experimenta si voi, dupa ce veti invata ABC-ul utilizarii cleiului pomeric in producerea de obiecte handmade.

Gemsale.ro ne ofera in aceasta perioada clei FIMO ieftin, la reducere, asa incat ne putem juca de-a modelajul, pentru ca tot este perioada din an cand toti ne simtim mai aproape de varsta copilariei.

Pana si copilasii nostri pot fi antrenati in aceasta activitate distractiva, mai precis in prima parte a ei, aceea de framantare a pastei FIMO si modelaj (arsul in cuptor este partea destinata adultilor!). 

Asa le incurajam prichindeilor nostri creativitatea, imaginatia, spiritul de observatie si libertatea de exprimare.

Spre deosebire de plastelina clasica, ce are dezavantajul ca nu se pot realiza din ea niste obiecte durabile, cu pasta FIMO cei mici nu doar ca incep sa inteleaga lumea reala, formele si volumele lucrurilor ce ii inconjoara, metodele de texturare a unor suprafete, dar isi dezvolta si abilitatile in manuirea unor unelte, invata sa combine si sa armonizeze culori diverse si, cel mai important, isi dau seama ca sunt co-creatori ai universului in care traiesc.





Si pentru ca a venit vorba despre modelaj, tot de la Gemsale.ro putem sa comandam si o serie spectaculoasa de matrite FIMO din silicon moale, dar rezistent, cu ajutorul carora se pot realiza figurine foarte dragute. (Atentie: nu bagati matritele in cuptorul de copt figurinele FIMO!)

Va recomand matrita FIMO Craciun (or sa va placa modelele de ingerasi dolofani de acolo!), dar si matrita FIMO cu ajutorul careia veti putea realiza o papusa de 18 cm inaltime!




In materie de FIMO, probabil va imaginati, exista o multime de accesorii speciale, nu doar matrite.

Daca pasiunea pentru FIMO devine mistuitoare, nu doar o activitate de vacanta de iarna, sigur o sa va trebuiasca si o masina de intins pasta FIMO, un roller, cuttere speciale pentru FIMO, o rigla si un sablon, si chiar un set profesional FIMO extruder cu 20 de accesorii.




La Gemsale.ro le puteti comanda pe toate, mai ales ca veti putea beneficia de si diverse reduceri si promotii.

Dupa ce modelati obiectele dorite, ele trebuie introduse la cuptorul clasic (nu le puneti in cuptoarele cu microunde!), vreme de circa 30 de minute, la o temperatura de 110-130 grade Celsius.

Pur si simplu le asezati intr-o tava, pe o hartie cerata sau un staniol.

Dupa coacere, ele pot sa fie vopsite in culori acrilice, lacuite, pulverizate cu praf auriu, argintiu, dupa dorinta si iscusinta.





Ce ziceti, ne intrecem in iarna asta intr-un concurs de modelaj cu pasta FIMO comandata online de pe GEMSALE?

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!