Fara gratar de gradina, nici nu simti ca stai la casa "pe pamant"!


Stiati ca neologismul „barbecue”, intrat in vocabularul limbii romane dupa caderea comunismului, a fost folosit mai intai de indienii din Caraibe si se referea la tehnica lenta de gatire (ore intregi), la o temperatura relativ mai joasa, constanta, intr-un mediu inchis si umed, pe jar, cu ajutorul fumului de lemn aromat?

Se aseamana mult cu modul in care taranii nostri preparau odinioara diverse bucate sau coceau painea la cuptoarele de lut din curte.

Cu toate acestea, noi, oamenii secolului vitezei, adoram gratarele, adica fripturile gatite rapid, la foc iute, in aer liber.

Asa de tare ne plac aceste preparate gustoase (adaugati alaturi de ceafa de porc si mititeii, pestele fript, legumele gratinate), incat am denumit „gratar” pana si obiectul folosit la prepararea lor! Pentru rapiditate in exprimare, probabil!

Exista gratare electrice si gratare pentru carbuni si lemn, gratare de metal portabile, dar si gratare fixe de gradina, confectionate din caramida (adica lut ars) sau ciment.


Despre aceste gratare de gradina as vrea sa va povestesc mai mult in randurile urmatoare.


Orice orasean care decide sa isi cumpere o „casa pe pamant”, dupa ce a locuit suspendat decenii intregi, intr-un bloc cenusiu dintr-un cartier aglomerat, daca ajunge sa aiba o curte cat de mica, nu se poate sa nu ia in calcul cumpararea si a unui gratar de gradina, pentru ca este motivul pentru care isi poate reuni familia si prietenii la un „pahar de vorba”, un mic si o fripturica de porc luata sfaraind de pe gratar si asezata frumos langa o bere rece.


Exista varianta achizitionarii unui gratar metalic din comert, dar parca nu prea da bine sa ai casa adevarata, nu cutie-apartament suspendata la etajul 5, si sa nu dispui si de un gratar adevarat, falnic, care sa fie centrul admiratiei tuturor musafirilor din weekend, n-am dreptate?


Tocmai din acest motiv, ce ati zice de un gratar de gradina din ciment, realizat din materiale de cea mai buna calitate, care sa nu crape, sa reziste tuturor intemperiilor, sa poata sa fie vopsit in ce culoare doriti, pentru a se potrivi cat mai bine in curtea dvs. si nici sa nu coste o avere?



Ideal ar fi daca l-ati pozitiona chiar langa terasa si langa o sursa de apa (o fantana arteziana ar fi super!). Sigur o sa fiti laudat si invidiat pentru un asemenea gratar!



Gasiti la Europav gratare de gradina din ciment de o foarte buna calitate, asa ca va invit sa ii contactati cat mai curand, daca va doriti un asa obiect, extrem de folositor la casa „pe pamant” a omului!






In plus, compania va poate ajuta si la amenajarea foarte cool a curtii dvs, deoarece imediat ce ii veti contacta, o echipa de profesionisti poate sa va monteze rapid si un pavaj deosebit, cu pavelele decorative, speciale, pe care le puteti alege dintr-o multitudine de modele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!