Ghid de conversatie roman-japonez, la un click distanta, in Pravalia cu Carti!

carti net

Anul acesta mi-am propus sa invat o noua limba straina. Una tot mai populara de vreo cativa ani si prin Romania.

Asa se face ca, la prima vizita pe care am facut-o la biblioteca de cartier "Marin Preda" in 2015, am imprumutat pentru cateva saptamani si o micuta cartulie cu notiunile de baza in limba japoneza, plus doua cd-uri.

Desi am crezut ca este una dintre limbile straine cele mai greu de asimilat de catre noi, romanii, dupa ce am parcurs primele lectii din acest curs de japoneza fara profesor, pentru incepatori, mi-am dat seama ca am chiar si un pic de talent in a retine diferitele expresii uzuale.

Sper ca voi reusi in cel mai scurt timp sa ma descurc onorabil sa fac fata unei conversatii (la nivel de turist, desigur!), in viitoarea mea calatorie, pe care planuiesc de mult timp sa o fac impreuna cu Vlad, in Tara Soarelui Rasare.

Cartea pe care am imprumutat-o de la biblioteca trebuie insa restituita peste vreo saptamana, de aceea am inceput sa caut pe internet, prin librariile virtuale, un ghid de conversatie complet, care sa includa de la expresii cotidiene, referitoare la exprimarea timpului, culorilor, anotimpurilor sau dimensiunilor, pana la tot felul de indicatii  care sa-i fie de ajutor unui turist roman ce voiajaza pentru prima oara in Japonia (cazare, mancaruri traditionale, obiective de vizitat, situatii exceptionale).

Stiam de ceva vreme ca pot sa gasesc pe internet, in Pravalia cu Carti, cursuri de limbi straine diverse, asa incat am dat click pe mouse cu incredere, spre a ajunge la sectiunea ce ma interesa cel mai mult in aceasta librarie online.

Si, evident, am gasit ce cautam!


ghid online
Un ghid de conversatie bilingv, roman-japonez, Linghea, care, in afara de expresiile de baza, mai contine si un foarte util dictionar roman-japonez si japonez-roman, plus o sectiune cu notiuni de baza gramaticale.

Cu acest ghid si cu ajutorul diverselor filmulete educative, de invatare a limbii japoneze, ce se gasesc din abundenta pe internet, sigur voi reusi sa ma descurc onorabil in calatoria din Japonia.

Daca si voi vreti sa invatati japoneza in 2015, eu zic ca puteti incepe cu un interesant ghid de conversatie, pentru ca o sa puteti retine usor o serie de expresii uzuale. Ce-i drept, pana la a citi carti de beletristica sau un articol online, o sa mai dureze un pic, dar pentru inceput, eu zic ca este suficient.

Comandati ghidul chiar astazi, din Pravalia cu carti, pentru ca maine s-ar putea ca stocul sa se fi epuizat deja! A invata japoneza chiar a devenit o moda printre romani!

In incheiere, un videoclip amuzant, pe aceasta tema:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!