Navoade personalizate, de calitate superioara, pentru o afacere piscicola de succes

Pescuitul cu ajutorul unor plase foarte lungi este cunoscut din cele mai vechi timpuri, inca din epoca neolitica, primele asemenea capcane subacvatice fiind confectionate din fibre vegetale.

In decursul mileniilor, forma lor a ramas aproximativ aceeasi, doar materialele din care s-au realizat ele s-au mai schimbat (par de animale, piele, canepa si, mai nou, fibre sintetice), de aceea, actualele tipuri de navoade ar putea sa fie usor recunoscute chiar si de catre un om din epoca neolitica.

Navodirea este o tehnica de pescuit industrial (in principal), ce implica tragerea unei plase de mari dimensiuni (navod) prin apa, cu ajutorul uneia sau mai multor ambarcatiuni, pe intinderi de apa extinse (lacuri, mari si oceane).

"Trasul cu navodul" se mai utilizeaza si in cazul unor proiecte stiintifice, in scopul capturarii de exemplare vii apartinand diferitelor specii ce traiesc in adancuri.

In functie de dimensiunea ochiurilor, navoadele se pot utiliza pentru prinderea doar a anumitor tipuri de peste.

Conditia de baza pentru a avea succes cand se utilizeaza acesta metoda de pescuit este aceea ca fundul apei sa fie foarte plat, pentru ca partea inferioara a navodului sa "sa-l mature" si sa nu permita evadarea pestilor datorita solului subacvatic plin cu vegetatie, pietre, gropi.

Iata in videoclipul urmator o solutie ingenioasa in materie de plase de pescuit (navoade de mici dimensiuni):






Pescuitul pestelui cu navodul este in prezent foarte controversata, dar ea se foloseste inca pe scara larga, inclusiv in crescatoriile piscicole (de exemplu, pentru capturarea puietului in scopul mutarii acestuia).

Agentii economici pot cumpara de la Romnets navoade performante, de dimensiuni variate, cu o lungime si inaltime intre 10 m si 1000 m, realizate la comanda, in raport de nevoile pe care le au.




Foarte trainice, fiind navoade din poliamida 6.6, cu nod sau fara nod, premium, au ochiurile cuprinse intre 6 mm si 100 mm, iar grosimea firului din care sunt realizate intre 1 mm si 6 mm.

La dorinta clientului, specialistii firmei pot sa confectioneze matita, adica plasa in care se aduna pestele, cand navodul este tras la mal, aflata la jumatatea navodului, intre cele doua parti ale sale.

Navoadele achizitionate de la Romnets sunt extrem de calitative si au un raport calitate/pret excelent.




Luati legatura cu specialistii companiei, daca va doriti un produse performante, personalizate, care sa va satisfaca 100%!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!