Beneficiile vizionarii serialelor de desene animate in familie

Motto:
"Dacă vrei să fii o persoană informată, educată şi care ia decizii bazându-se pe propriile principii şi valori, aruncă televizorul pe geam sau, cel puţin, urmăreşte desene animate şi Discovery." (Pera Novacovici)

Indiferent de varsta pe care o avem, Copilul Interior, ascuns acolo, in ungherul cel mai tainic al inimii noastre, asteapta sa fie descoperit de versiunea noastra adulta, iar una dintre cele mai usoare cai de a face acest lucru este prin intermediul desenelor animate...

Nu va repeziti sa ma contraziceti, spunand ca voi sunteti oameni seriosi, ca nu aveti timp de prostii, ca desenele animate sunt pentru tanci de o schioapa, nu pentru adulti cu responsabilitati!

Opriti-va o clipa din fuga voastra zilnica si ganditi-va: ati fost vreodata bolnav sau trist si, intamplator (sau nu!), v-ati schimbat starea de spirit fulgerator, urmarind un scurt episod amuzant cu Tom si Jerry?




Sau unul cu personajele fantastice din "Oraselul Lenes", pe Boomerang, vestitul  canal de desene animate preferat de multi telespectatori romani?


Sigur v-a revenit zambetul instant sau chiar ati ras in hohote, trecand usor peste starea groaznica in care va gaseati, poate, la un moment dat.

Desenele animate sunt un medicament foarte eficace si fara niciun efect advers, care poate calma pe oricine, mic si mare, poate sa te faca sa uiti ca esti bolnav, trist, sarac, neinteles, neiubit.

Mesajul subliminal al oricarui desen animat de calitate este: "Treci peste orice obstacol al vietii razand!"

Specialistii de la cele mai importante universitati ale lumii, au facut numeroase studii din care a rezultat faptul ca in momentul in care radem, creierul nostru produce si elibereaza endorfine, asa incat ne simtim mai optimisti si chiar reusim sa ne imbunatatim starea fizica de sanatate, nu doar pe aceea fizica.

Desenele animate sunt povestioare cu talc, in care imaginile se impletesc de minune cu dialogurile si muzica, istorioare atractive, condensate de obicei in doar cateva minute, in care Binele se confrunta cu Raul, dar niciodata lucrurile nu sunt privite in alb si negru (poate de aceea cele mai de succes filmulete de animatie sunt color!). iar finalul este intotdeauna inaltator!

Cate desene animate clasice ati urmarit varsand siroaie de lacrimi? Niciunul!

Orice desen animat are si macar un erou, un model. Si cine nu iubeste la nebunie eroii, incercand pe cat posibil sa se identifice cu acela preferat?

Mai tineti minte desenele din ultimii ani ai comunismului, cand asteptam cu infrigurare sa vina seara, pentru a ne uita la desenele cu Mihaela? Pe acea vreme, a programului TV de doar doua ore, era o raza de lumina in intunecimea acelor vremuri.

Acum, dupa '89,  odata cu televiziunea prin cablu, am avut acces inclusiv la posturi unde se difuzeaza exclusiv desene animate. Ce sarbatoare, nu-i asa?

Evident, asta nu inseamna ca daca vrei sa fii fericit, nu ai altceva de facut decat sa ramai tintuit cu orele in fata televizorului, privind filmulete de desene animate!

Multi parinti efectiv isi planteaza copiii in fata televizorului, la desene animate, pentru a avea liniste in casa. Nu este o solutie corecta! Nici un program de desene animate nu poate inlocui parintii si nici macar o bona.

Ideal ar fi ca intreaga familie sa se uite la episoadele unor filme de desene animate inteligent alese de  adulti, iar apoi, dupa maxim o jumatate de ora, chiar daca este vorba de copilasi de 3-4 ani, sa se discute pe marginea celor vizionate. Asa cei mici isi pot dezvolta abilitatile de comunicare, vor capata mai multa incredere in ei, dar si in noi, deoarece ca vor vedea cat de interesati suntem de cele ce ne povestesc ei.

Eu va recomand sa incepeti cu serialele clasice, de genul "Tom si Jerry", dar sa nu uitati nici de  personajele foarte haioase din "Oraselul Lenes", serialul finlandez ce face furori in aceasta perioada, fiind indragit de copiii intre 3 si 99 de ani din intreaga lume!


Aceste seriale, dar si multe altele, pline de haz si invataminte, puteti sa le urmariti pe canalul special de desene animate Boomerang!

Vizionare placuta si... distrati-va din plin cu intreaga familie, alaturi de eroii favoriti!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!