Concurs pentru persoanele cu dizabilitati motorii grave, initiat pe zoltybogata.ro. Se cauta sponsor generos!

De o bucata de timp traim parca intr-un film mafiot: clanuri, spagi de milioane de euro, retineri si arestari hollywoodiene, perchezitii cu mascati sau lipsa de perchezitii, zornait de catuse, discursuri naucitoare sau doar pliciticoase, cohorte de reporteri vanand vip-urile penale ale momentului.

Noi stam pe margine si ne uitam la spectacolul de lumini si umbre construit minutios de catre ei.

Putini ii mai cred, multi am iesit deja demult din filmul lor de actiune, pentru ca realitatea noastra este cu totul alta.

"Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume", spunea Ghandi.

As vrea sa va vorbesc astazi despre un blogger tintuit intr-un scaun cu rotile.

Nu cred ca noi, ceilalti, am putea sa intelegem vreodata cum descifreaza lumea o persoana cu dizabilitati fizice grave.

Am cunoscut candva o asemenea persoana, care, cel mai mult si mai mult pe lumea asta isi dorea sa zboare...

Ar fi vrut sa ia lectii de pilotaj si sa se inalte sus, in tariile albastre ale cerului, iar apoi sa pluteasca asemeni unui vultur, uimindu-se cat de frumos este pamantul si cat de fascinanti par oamenii cad te departezi un pic, iar distanta atenueaza rautatile pe care unii le au la adresa sa.

Probabil nu va zbura niciodata, din contra, se va inchide in turnul lui de fildes dintr-un cartier bucurestean si il va intreba pe Dumnezeu, iar si iar, cu ce a gresit, ramanand pietrificat intr-o pasivitate tot mai apasatoare.

Nu este si cazul bloggerului Zolty, care desi are grave probleme de sanatate, nu a ales calea persoanei de care va vorbeam, ci a decis ca este mai bine sa schimbe putin regulile.


Ai doar degetul aratator la indemana? Poti tasta si iti expune gandurile pe un blog, la fel cum Stephen Hawking, la alt nivel, a demonstrat ca o minte sclipitoare, gaseste oricand metode sa comunice, daca isi dorest ecu adevarat.

Zolty nu este fizician, nu este bogat (desi traieste intr-o localitate denumita, ce ironie, chiar Bogata!), are ceva mai putin de 300 de lei pe luna, pentru a-si duce zilele, ingrijit de fratele lui, care ii este insotitor si mai primeste de la stat un salariu un pic peste 500 de lei.


De curand, Zolty a primit in dar un scaun nou, asa incat s-a gandit sa il daruiasca pe cel vechi unei persoane cu posibilitati materiale si mai precare decat ale sale.



Pentru aceasta, va organiza pe blogul sau un concurs pentru persoanele cu dizabilitati motorii grave, pentru a o  alege pe cea mai nimerita dintre ele.

Pentru ca acest concurs sa aiba loc, Zolty cauta si un sponsor care sa doneze suma de 1500 de lei, necesara pentru cumpararea  2 acumulatori pe gel, 70 aH si sa sa plateasca contravaloarea transportului scaunului de la Zolty la castigatorul caruciorului.

Blogal Initiative s-a alaturat acestei initiative, asa incat, sponsorul va beneficia, in urma acestui act de caritate pe care il va face, de o promovare pe masura din partea bloggerilor, care vor scrie cat eun articol ulterior despre el si/sau afacerea sa.




Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!