Consumul regulat de branza de capra iti fortifica sanatatea! (guest post)

Branza de capra este unul dintre alimentele extrem de benefice sanatatii umane, dovada si numeroasele studii stiintifice facute in universitati renumite din intreaga lume.

Si la mine in familie, de ani intregi, s-a inlocuit consumul branzei de vaca, precum si a laptelui de vaca, cu acela al branzei si laptelui de capra, deoarece efectele introducerii lor in alimentatie sunt mai mult decat evidente.

Care ar fi principalele beneficii ale branzei de capra, daca o introducem in alimentatia zinica?

In primul rand, branza de capra contine mult mai putine grasimi, asa incat nutritionistii o recomanda in curele de slabire pentru ca intensifica arderile in organism, ceea ce conduce la reducerea depozitelor adipoase;

Sanatatea tuturor membrilor familiei, indiferent ca vorbim de copii, de adulti sau de batrani, nu are decat de castigat prin introducerea in alimentatia zilnica a branzei de capra, deoarece:

- continutul sau in calciu este substantial, asa incat sistemul osos, dar si dantura se intaresc, iar in cazul persoanelor varstnice cumplita boala a osteoporozei este tinuta la distanta;

- bogatia de minerale si vitamine elimina necesitatea de a mai lua suplimente alimentare "din farmacie", deoarece ne putem asigura necesarul cotidian de calciu, fosfor, magneziu, potasiu, dar si de vitaminele A, B, D si K, pur si simplu consumand branza si lapte de capra proaspete.

Medicii au confrmat faptul ca prin consumul de lactate de capra se pot preveni boli grave, cum ar fi anemiile, infectiile respiratorii, maladiile digestive, alergiile si diverse afectiuni genitale.

Un argument ca laptele si branza de capra sunt mai bine tolerate de catre organism, comparativ cu lactatele de vaca, este si acela ca laptele de capra poate fi consumat chiar si de catre sugarii sub un an, deoarece proteinele sale sunt mult mai bine acceptate de catre sistemul digestiv al acestora.

Romanii au o adevarata traditie in cresterea caprelor, dovada ca si in zilele noastre, chiar si in familiile sarace, unde este mai dificil sa fie intretinuta o vaca, poti gasi una sau doua capre.

Pentru noi, orasenii, o varianta este sa cumparam branza de capra de la magazin.

Daca locuiesti in Bucuresti, poti gasi lactate de capra foarte proaspete la Selgros, in Drumul Taberei.

Raionul bine aprovizionat cu delicatese, lactate si produse bio,  din acest supermarket renumit, te asteapta cu o varietate de produse benefice sanatatii intregii tale familii, la preturi foarte convenabile, asa incat te invit sa il vizitezi cat de curand.

Garantez ca vei deveni un client fidel al acestor alimente bio de o calitate superioara, deoarece, precum se stie, o alimentatie inteligenta tine bolile departe, iar noi vom uita rapid de drumurile catre medicul de familie si catre farmacie.

Spor la cumparaturile pe care el vei face la Selgros Drumul Taberei in acest weekend!

Selgros Bucuresti Drumul Taberei
Produse alimentare si nealimentare
Str. Valea Cascadelor Nr.26B Bucuresti, 061515 , RO
Tel: 0212 258 000
Fax 021 225 81 99

Program de lucru:
Luni - Sâmbătă 06:00-22:00,
Duminică 07:00-22:00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!