Miraculoasele proprietati ale uleiului de susan presat la rece

"Sesam deschide-te!" sunt cuvintele magice pe care le cunoastem de cand eram copii si ascultam fascinati povestea persana a lui Ali-Baba si cei 40 de hoti...




M-am gandit astazi sa va reamintesc ce comoara avem in propria noastra bucatarie, pe care poate nici nu o bagam in seama... Ma refer la aparent banalele seminte de susan, care, efectiv pote deschide drumul spre regasirea sanatatii noastre, deteriorate de atatia factori agresivi pe care suntem nevoiti sa ii infruntam in fiecare zi.

Cunoscut de peste 5 milenii, susanul este utilizat in bucatariile multor popoare ale lumii. Se foloseste fie ca atare, sub forma de seminte,  fie ca ulei, presat la rece.




Foarte popular in calitate de ingredient de baza, mai ales in Asia si Orientul Mijlociu, uleiul de susan este foarte bogat in grasimi monosaturate si polisaturate, ceea ce reduce colesterolul si tensiunea arteriala, cu efecte benefice asupra sanatatii inimii.


Semintele de susan au un continut extrem de ridicat de cupru, mangan, calciu, magneziu, fier, zinc, fibre, tiamina, fosfor, vitaminele  B6, E, dar si proteine vegetale, lignani.

Uleiul de susan, au aratat studiile efectuate, are capacitatea de a scadea tensiunea arteriala, fiind in acelasi timp si un puternic antioxidant, deoarece contine sesemol si sesamin.

Diabeticii de tip B se pot bucura la randul lor de miraculoasele calitati ale uleiului de susan, daca il folosesc regulat in alimentatie.

Concluziile mai multor studii efectuate in Statele Unite ale Americii au aratat ca pacientilor ce au participat la cercetarile respective le-a scazut nivelul de zahar din sange, trigliceridele, colesterolul "rau" si, lucru deloc de neglijat, au inregistrat si scaderi semnificative in greutate.

Uleiul de susan are efecte deosebite inclusiv in ceea ce priveste sanatatea sistemului osos, dar si a danturii noastre.

Daca ar fi sa reunim intr-o lista restransa proprietatile uleiului de susan, aceasta ar arata cam asa:

- antiinflamator;
- antioxidant;
- antidiabetic;
- hipotensiv;
- antibacterian;
- reduce riscul de ateroscleroza;
- reduce depresiile;
- protejeaza ADN-ul;
- inhiba celulele canceroase;
- emolient, hidrateaza si vindeca pielea uscata;
- are efect anti-imbatranire;
- regenereaza pielea de orice tip;
- efect cicatrizant;
- protector solar;
- antireumatic;
- anticolesterol;
- detoxifiant (in masaj);
- incalzeste pielea in timpul masajului;
- efect laxativ.

Nici macar nu este mai scump decat uleiul extravirgin de masline, asa incat va invit sa intrati in magazinul online 2 E  PROD si sa vi-l procurati chiar astazi, alaturi de alte uleiuri presate, la rece, la fel de benefice pentru sanatatea dvs.!




Zau ca merita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!