Ce sa nu ii dam cainelui de mancare?

Achizitionarea sau adoptarea unui caine reprezinta o decizie foarte importanta. Aceasta importanta deriva din faptul ca la pachet cu noul membru a familiei va veni si o serie de responsabilitati. Asa ca daca crezi ca nu poti face fata respectivelor resposabilitati mai bine mai amani momentul in care vei fi proprietarul unui caine. Daca totusi te-ai hotarat sa iti achizitionezi un caine, iti recomand sa citesti cat mai multe informatii despre tot ceea ce implica cresterea unui caine. Desi marea majoritate a iubitorilor de caini considera ca nu au nevoie de lectii, deoarece ei deja stiu cum trebuie sa creasca si sa aiba grija de un caine dati-mi voie sa ii contrazic. 

Pentru a nu fi acuzata ca vreau sa creez o polemica, o sa prezint in cele ce urmeaza una din cele mai intalnite greseli pe care le face un iubitor de caini cu patrupedul sau. Dupa cum bine stiti alimentatia este unul din cele mai importante aspecte care stau la baza unei vieti sanatoase a patrupedului nostru. Daca unii dintre iubitorii de caini sunt foarte atenti atunci cand aleg tipul de hrana pentru caini, altii fac greseli fundamentale atunci cand vine vorba despre hranirea patrupedului. Din acest motiv in cele ce urmeaza o sa prezint care sunt cele cinci ingrediente care nu trebuie sa apara sub nici o forma in alimentatia cainelui nostru.

Datorita riscului de toxiinfectie alimentara este interzic sa dam cainelui sa manance oua crude. Riscul de toxiinfectie apare si atunci cand dam cainelui carne cruda, motiv pentru care si carnea cruda este interzisa. Pentru a elimina din start aparitia obezitatii la noul nostru caine este interzis sa ii dam de mancare hrana cu continut ridicat de zahar. Desi ficatul oferit in cantitati mici este benefic, este de preferat sa eliminam de tot acest tip de hrana deoarece in cantitati mari acesta este foarte periculos. 

Bucatile de grasime sunt un alt tip de hrana pe care cainele nostru nu trebuie sa le guste. Acestea pot cauza aparitia pancreatitei.

In incheiere, daca tot am scris despre ce alimente nu trebuie sa consume cainele pe care il avem in grija, trebuie sa mentionez si un tip de hrana benefic, nu-i asa? Mancare orijen precum si hrana pentru caini taste of the wild sunt doua tipuri de hrana pentru caini care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a cainelui tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!