Gazduire sediu social la un cabinet de avocatura sau la un centru de spatii individuale? Afla care este solutia cea mai buna!

Infiintarea unei firme presupune obligatoriu stabilirea unui sediu social. Ce faci daca nu dispui de un spatiu in acest sens?

Mai multi clienti de-ai mei, doritori sa isi deschida in 2015 o mica afacere, m-au rugat in ultima vreme sa le dau un sfat competent privitor la varianta cea mai buna de gazduire sediu social, in conditiile in care nu vor sa isi distruga viata de familie, punandu-si la bataie locuinta proprietate personala, ce constituie caminul conjugal.

Nu cred ca pentru un novice in lumea  afacerilor inchirierea unui spatiu sau chiar apelarea la bunavointa  rudelor, prietenilor, ar fi ideea cea mai buna, daca bugetul le este limitat.

Plus ca a-ti face sediul social intr-un apartament dintr-un bloc de locuit, nu de birouri, implica un adevarat calvar: necesitatea ca vecinii sa isi dea acordul, invidia locatarilor care vor avea inca un subiect de barfa savuros, discutiile enervante cu mai-marii Asociatiei de Proprietari, care vor incerca sa te oblige sa platesti inutil, pentru mai multe persoane la intretinere (ca doar esti patron si ai bani cu gramada de-acum, nu-i asa?).

Alegi sa faci un contract de asistenta juridica pentru gazduirea sediului social cu un avocat? Faci un contract cu o firma specializata in asemenea servicii?

Cea mai convenabila varianta de gazduire a unui sediu social: apelarea la un centru de spatii individuale!

Desi avocatii au dreptul legal de a gazdui sedii de firma, pe adresa cabinetului lor,  in ce ma priveste mie nu mi-a suras niciodata ideea de a-mi trasforma biroul de avocatura intr-un soi arhiva. 

Din punctul meu de vedere, onorariul pentru un asemenea serviciu nu este mare, iar prin asistenta juridica eu inteleg cu totul si cu totul altceva, decat "a parca" sedii sociale virtuale.

Din punctul de vedere al beneficiarului, de asemenea exista puncte nevralgice in aceasta alegere.

Aceasta gazduire de sediu social poate fi facuta limitat, maxim pe termen de un an, dupa care proprietarul afacerii trebuie sa isi gaseasca o alta varianta viabila de sediu social (inchirierea sau cumpararea unui imobil). Mai mult, firma nici nu poate sa fie platitoare de TVA,  ANAF neprivind cu ochi deloc buni pe patronii ce aleg o asemenea solutie temporara.

Si costurile pot fi mai mari decat daca ai apela direct la o firma specializata in oferirea de spatii fizico-virtuale intr-o cladire de birouri.

Cei care aleg varianta stabilirii initiale a sediului firmei lor la un birou de avocatura, trebuie sa incheie un contract de asistenta juridica cu acest obiect: gazduire sediu social, iar suma anuala variaza ca medie intre 150 si 300 de euro, poate chiar mai mult, in functie de cum se inteleg cele doua parti.

Din nefericire, 12 luni trec repede, iar antreprenorul va trebui din nou sa cauta un sediu, pentru ca acel contract de asistenta juridica nu se poate prelungi.

Mai mult, nu poti merge in acel an cu clientii si partenerii de afaceri la cabinetul de avocatura pentru discutii referitoare la afacerea ta, nu poti sa tii sedinte acolo, pur si simplu platesti pentru un loc pe raft pentru hartiile firmei (din punct de vedere fizic). E totusi un birou de avocatura!

Si atunci, care sa fie solutia? Merita sa prelungesti stresul, gazduind un an firma in acest mod, iar apoi iar sa nu stii in ce directie sa o apuci sau ar fi mai intelept sa alegi bine de la bun  inceput?

Kubix - locul unde poti beneficia de gazduirea sediului social al firmei tale la cel mai bun pret!




Kubix mi se pare o rezolvare ieftina, daca ai urgenta nevoie de o gazduire de sediu social virtual, cand incepi o afacere (mai ales individuala).

Nu, nu este vorba de a-ti gazdui firma pe net, cum poate ar intelege unii cand citesc cuvantul "virtual", ci de o idee importata de la americani si adaptata mioritic: inchirierea de spatii-cubicle in cadrul unui birou mai mare, cu o adresa fizica, care se poate inregistra la Registrul Comertului.

Foarte ieftin si pe termen lung poti  avea  propriul  birou-cub (mobilat  contra  cost  cu  cele necesare),  intr-o  cladire din caramida, cu tamplarie din aluminiu si geamuri termopan, cu aer conditionat si acces securizat, amplasata in Bucuresti, sectorul 3, Bulevardul Basarabia, langa statia de metrou Republica. 


Un contract pentru gazduirea unui sediu social la Kubix se face pe o durata de minim 6 luni sau pe 12 luni (varianta in care beneficiati de doua luni gratuite). Suma ce trebuie platita pe o luna este modica, doar de 39 de euro, asa incat nu o sa fie deloc impovaratoare.

Este atat de convenabila, incat daca ai mai multe idei de bussiness, poti sa demarezi  proiectele concomitent, deoarece Kubix iti permite gazduirea la aceeasi adresa sediile sociale ale mai multor firme, dar si pfa-uri, birouri individuale din sectoare de activitate diverse.


Rezerva-ti chiar acum spatiul tau de lucru in Kubix si vei face un pas important pe calea implinirii viselor tale de afaceri!

Intra pe kubix.ro pentru a afla toate detaliile ce te intereseaza!

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!