Octavian Constantin Patrascu a aparut in Wall Street!

Octavian Constantin Patrascu, un antreprenor roman de succes ce dezvolta afaceri in sectorul trading-ului online, a aparut de curand in prestigioasa revista financiara online: Wall Street.

In cadrul unui interesant articol publicat de aceasta publicatie economica cu influenta in presa romaneasca de pe internet, Tavi Patrascu face o trecere in revista a principalelor elemente ce caracterizeaza acest sector financiar, in continua dezvoltare pe masura ce tot mai multi oameni au acces la internet.

Daca pana de curand, cand vorbeam de instrumente financiare, neaparat ne gandeam ca aceastea pot sa fie utilizate in spatii fizice, anume construite in acest scop, nicidecum in lumea virtuala.

Se va ajunge sa traim ca in romanele SF din vremea copilariei, internetul facand mai usor digerabila chiar si lumea financiara (destul de anosta, pana de curand).

Im prezent, oricine are o conexiune la internet si isi face cont pe o platforma specializata in acest sens, poate intra in universul trading-ului online, devenind jucator pe aceasta piata.

Interesul crescut  pentru acest tip de investitii financiare desfasurate virtual, din fata calculatorului sau a altui gadget ce se poate conecta la internet, chiar din propria casa, a impulsionat si dezvoltarea pietei tranzactiilor online.


Octavian Constantin Patrascu subliniaza in publicatia wallstreet.ro: ""Cadrul de investitii dat de Forex prinde contur si este tot mai mult luat in calcul in diversificarea portofoliilor, iar marile achizitii pe piata trading-ului online sunt un pas important spre maturizarea si asezarea acestei piete".

Astfel, simtind oportunitatea, Playtech, in afara de Plus500 a mai achizitionat  Markets.com si AvaTrade ce au o valoare insumata de circa 1,5 miliarde de dolari. O listare a acestora ca o singura entitate jucatoare pe piata financiara ar putea valora pe piata de capital in jur de 4 miliarde de dolari, apreciaza Tavi Patrascu.

In urma acestor achizitii, se va forma un mare jucator in aceasta bransa, aflata in continua miscare, iar daca se va lista pe piata de capital, ar putea valora chiar si 4 miliarde de dolari

Din spate, vine puternic si FinFX, care in urma cu doar trei luni  a fost achizitionata de BCFX Broker. Iar lista companiilor interesate de achizitii si fuziuni devine tot mai mare in ultima vreme.

Lupta gigantilor mondiali din acest domeniu si dobandirea unui numar cat mai impresionant de clienti este acerba, spune Octavian Constantin Patrascu, dar acest lucru va fi in favoarea traderilor, deoarece ei vor beneficia de platforme online tot  mai bune, cu multiple facilitati, de o paleta larga de instrumente financiare din care sa poata sa aleaga ceea ce le place, de instruire online prin diverse articole de specialitate si lectii video, fara costuri de administrare ascunse, activitatea de trading pe internet fiind una tot mai sigura din punctul de vedere al respectarii legislatiei in vigoare.

Riscuri pentru Octavian Constantin Patrascu vor exista in continuare, desigur, ca la orice tip de investitii financiare, online sau offline, dar cu inteligenta va putea sa le depaseasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!