Munca la domiciliu este dificila... chiar daca faci videochat!

Daca accesezi frecvent site-urile cu oferte de munca cu siguranta ai vazut in ultima vreme tot mai multe anunturi prin care diverse firme din industria divertismentului pentru adulti cauta tinere dispuse ca sa faca videochat de acasa.

Pe masura de internetul s-a democratizat si segmente tot mai largi de populatie are acces la aceasta minune tehnologica, iata ca si in Romania tinde sa apara o noua meserie, aceea de videochatista.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, in prezent multe fete, mai ales studente, sunt dispuse ca pe o perioada limitata, mai ales pana cand isi termina studiile, sa faca videochat.

Este totusi o tara saraca, unde un salariu de 300-400 de euro pe luna se castiga greu, asa incat promisiunea ademenitoare a diversilor proprietari de studiouri de videochat conform careia se pot castiga si cateva zeci de mii de euro intr-un an atrage ca magnetul pe acele tinere care accepta sa se scuture de inhibitii si sa devina videochatiste.

In plus, varianta de a face chat de acasa li se pare ceva mai linistitoare, desi, din start, studiourile cu notorietate refuza ferm aceasta varianta, deoarece se apropie destul de mult de amatorism. Iar cum imensa majoritate a clientelei este formata din straini, este nevoie de calitate pana si in acest sensibil domeniu al divertismentului pentru adulti.

Daca vom cauta pe net, exista o lunga lista de site-uri de videochat din Romania, insa multe sunt chiar la limita dintre activitate legala si ilegala, mai corect spus intre o activitate acceptata (cu greu) de legislatia noastra si pornografie.

In orice caz, fenomenul „videochat” tinde sa ia amploare, de aceea pana si psihologii au inceput sa faca tot felul de cercetari despre ceea ce le impulsioneaza pe tinerele romance sa accepte un asemenea job, cu totul special, foarte exotic intr-o tara traditionalista ca a noastra.

Acestia au concluzionat ca la baza ar sta de cele mai multe ori un abuz, fizic sau/si psihic, suferit in copilarie din partea unui barbat (tata, alta ruda sau un strain), care le face pe femei sa isi doreasca sa detina puterea si sa se razbune pe reprezentantii lui Adam, luandu-le in acelasi timp si bani pentru asta.

Asa se face, spun specialistii, ca desi cam toate fetele care devin videochatiste afirma ca o fac pentru considerente de ordin financiar, in fapt acest job este in viziunea lor un soi de cale de vindecare a unor traume adanci suferite candva (de care actualmente sunt sau nu pe deplin constiente).

Ce-i drept, poate chiar nu conteaza care este motivul deciziei lor, cat timp sunt majore si pot face tot ceea ce doresc cu viata lor, chiar daca acest lucru ar insemna inclusiv sa infrunte prejudecatile acelora ce ar afla cu ceea ce se ocupa ele.



Probabil ca fetele mai putin curajoase au impresia ca daca fac videochat de acasa sunt mai protejate de riscurile pe care le implica o asemenea meserie, dar nu este intotdeuna asa.

Din acest motiv, acelea care aleg un astfel de job este bine sa gaseasca o firma serioasa, cu notorietate, care nu a avut confilcte cu legea penala si nici cu organele fiscale, nu una fantoma, care este de fapt un paravan pentru prostitutia mascata.

Banii nu se castiga chiar atat de usor pe cat s-ar parea in aceasta industrie de videochat, este absoluta nevoie de o pregatire prealabila, care vine la pachet cu anumite conditii minimale pe care o fata trebuie sa le indeplineasca pentru a fi angajata (fie si cand lucreaza la domiciliu): sa aiba o prezenta fizica agreabila, sa cunoasca limba engleza macar la nivel conversational, sa aiba un pic de talent actoricesc, sa aiba ceva cunostinte de psihologie, multa rezistenta fizica si psihica.

In principiu, pentru a avea castiguri mari din prestarea acestor servicii, modelele ar trebui sa lucreze in medie 40 de ore pe saptamana, lucru destul de dificil, chiar daca isi desfasoara activitatea acasa. (Sau tocmai de aceea!)

Studio 20 este una dintre companiile puternice de pe piata romaneasca de profil, unde se incheie contracte de munca ferme cu fetele ce doresc sa devina videochatiste.

In contract se precizeaza clar care sunt drepturile si obligatiile fiecarei parti, totul este legal, nu exista nimic ce ar putea starni semne de intrebare.

In legatura cu desfasurarea activitatii de videochat la domiciliu, cei de la Studio 20 impun niste conditii suplimentare, greu de indeplinit pentru novice:

  • fata sa fie un model cu o experienta in domeniu de minim 2 ani si sa fi avut incasari constante foarte bune (peste 3000$) sau sa fie vorba de o angajata a firmei care sa fi lucrat minim 6 luni la studio si a avut rezultate bune;

  • sa aiba acasa echipamente performante (calculator, camera video HD cu sistem de ghidaj cu telecomanda, lumini profesionale, decoruri) care sa poata sa fie verificate de reprezentantii companiei.

In concluzie: cand vorbim de munca la domiciliu, nici macar sa faci videochat nu este un lucru usor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!