Vrei sa fii un antreprenor cu anvergura internationala? Ai nevoie de certificari ISO!

Antreprenor fiind, esti probabil familiarizat deja cu termenul de certificari ISO, avand in vedere avantajele incontestabile pe care le aduc aceste recunoasteri asupra unui business, indiferent de sector.

Certificarea ISO - recunoasterea existentei in cadrul organizatiei a unui management al calitatii competitiv si orientarea spre o dezvoltare durabila

Obtinerea unui certificat ISO de catre o organizatie (indiferent de marimea, specificul si tipul de proprietate) , adica a unui act de calificare (de atestare bunelor practici in materie de management al calitatii) poate sa fie asemuita cu obtinerea de catre o persoana fizica a unui certificat de competente profesionale.

Certificarile ISO  nu se rezuma doar la agentii  economici, ci la alte entitati organizationale, chiar si la cele non-profit

Acreditarea ISO confera unei  intreprinderi orientate spre profit, unei organizatii non-profit sau unei unitati de dministratie publica locale sau centrale, recunoasterea competentei de a realiza anumite activitati la anumite standarde de calitate si, drept urmare, este unul dintre cele mai importante elemente ce pot consolida increderea.

Companiile, mai ales, au nevoie de certificari ISO,  mai ales cand este vorba de a cuceri noi piete, inclusiv la nivel international.

Certificarea ISO confirma faptul ca activitatea in societatea acreditata nu se realizeaza in mod haotic, ci dupa norme si proceduri bine stabilite, respectandu-se intocmai principiile managementului calitatii si unei dezvoltari durabile.

Calitatea produselor si serviciilor - rezultatul unui proces constient dirijat, ce trebuie perfectionat continuu

Managementul calitatii este un proces ce se sprijina pe mai multi piloni fundamentali:

- planificarea calitatii - stabilirea atenta a obiectivelor, proceselor si resurselor firmei;
- controlul permanent al calitatii - asigurarea deplina a cerintelor de calitate;
- asigurarea continue a calitatii - consolidarea increderii beneficiarilor in gradul superior de calitatea produselor si serviciilor realizate;
- cresterea neincetata a calitatii bunurilor si serviciilor - avand ca rezultat direct marirea gradului de satisfactie al beneficiarilor;



De retinut ca certificarile ISO se refera strict la modul in care o firma isi desfasoara activitatea, la activitatile interne din cadrul entitatii respective, ce au care rezultat o calitate superioara a produselor si serviciilor.

Aceste procese (standardizate) prezinta, cum este si firesc, un anume grad de generalizare, avand la baza un acord international privind bunele practici manageriale destinate punerii unei firme (sau alte organizatii) in pozitia de a putea asigura satisfacerea in mod continuu si la timp nevoile beneficiarilor (clientilor) in materie de calitate.

Agentii economici romani cu notorietate au certificare ISO

Printr-o atenta planificare si sistematizare a proceselor economice din cadrul firmei respective, produsele si serviciile prezinta garantia ca au un nivel calitativ superior, ceea ce conduce la castigarea luptei cu adversarii din acelasi sector de activitate, extinderea portofoliului de clienti, concomitent cu fidelizarea celor existenti.

Recunoasterea internationala a calitatii inalte a bunurilor si serviciilor realizate este un factor important si in stabilirea de noi conexiuni, de gasirea de potentiali parteneiri de afaceri cu anvergura (internationala), incheierea de parteneriate profitabile.

Inclusiv pentru acele companii romanesti ce doresc sa participe la diverse licitatii, certificarea ISO reprezinta, mai nou, o conditie sine qua non.


RoyalCert Registrars Romania  este organismului de certificare RoyalCert International Registrars, care opereaza ca organism de certificare si instruire in comert si industrie, acoperind peste 20 de tari, sub diferite acreditari internationale (TGA / DAKKS - Germania), TURKAK -Turcia s.a.m.d.).

RoyalCert  reprezinta un organism de certificare a sistemelor  de management, nu doar in privinta calitatii, ci si a altor aspecte pe care procesul de productie si/sau furnizare de servicii il presupune:

- ISO 9001    (se refera la orientarea catre client si evaluarea satisfactiei acestuia);
- ISO 14001  (se refera la solicitarea unei organizatii de a declara ceea ce face in privinta controlarii si reducerii impactului sau asupra mediului inconjurator);
- OHSAS 18001 ( se refera la un model de lucru pentru organizatiile care doresc un control mai bun asupra riscurilor profesionale);

-  ISO 22000 (se refera la asigurarea sigurantei alimentelor de-a lungul filierei agroalimentare pana la punctul final de consum).

Daca ai o afacere pe care ai dezvoltat-o avand ca principiu fundamental respectarea angajamentelor (din punctul de vedere al calitatii si al dezvoltarii durabile), dar nu detii inca o recunoastere internationala in acest sens, poti contacta echipaRoyalcert, cu sediul in Bucuresti, : Bd-ul Iuliu Maniu, nr. 188, bL. C, sc. 1, ap. 32, sector 6, e-mail: office@royalcert.ro.

Pe site-ul de prezentare al acestora, royalcert.ro, gasesti o serie de informatii ce iti pot fi de folos, plus un formular de contact, pe care te invit sa il utilizezi cu incredere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!