Zgarda pentru caini - un accesoriu ce nu poate lipsi din trusoul prietenului nostru patruped

V-ati pus vreodata intrebarea, cand va plimbati prietenul latrator prin parc, cata istorie are in spate un accesoriu banal precum o zgarda caini?


Cateva informatii despre zgarzile canine de-a lungul istoriei

Cu totii stim ca egiptenii venerau pisicile, dar probabil putini cunosc faptul ca si cainii aveau un rol de seama chiar din perioada antichitatii, insotindu-i la vanatoare. Aceste animale erau considerate ca adevarati protectori (ceea ce, daca ne gandim un pic, nici nu este departe de adevar).

Zgarzile canine aveau in perioada faraonilor un rol predominant estetic, fiind adevarate opere de arta. Ele erau inscriptionate cu diverse simboluri, purtatoare de magie.

In Grecia antica ciobanii aveau ca ajutoare de nadejde cainii, iar zgarzile ce le inconjurau gatul erau astfel confectionat incat sa le salveze viata in lupta. Demn de mentionat este faptul ca ele erau din piele de culoare alba, pentru a putea fi observate usor noaptea si aveau numeroase cuie pentru a conferi un oarecare avantaj in luptele cu verii lor salbatici, lupii, aceia care atacau turmele de oi.

Agricultorii Eladei, in schimb, asezau la gatul cainilor de paza zgarzi negre, pentru a nu fi usor observabile de catre hotii care incercau sa fure produsele recoltate.

Asadar, grecii foloseau cainii mai mult in scop utilitar, fiindu-le un sprijin de nadejde, pe care se putea baza oricand.

In Roma antica cetatenii de seama isi adorau cainii, dovada ca au ajuns pana la noi mozaicuri spectaculoase cu imagini spectaculoase reprezentand caini in lese, cu zgarzi frumos impodobite.

In Evul Mediu zgarzile sunt un accesoriu de nelipsit, fiind purtate de catre cainii celor avuti cand participau la vanatoare.

Se diversifica in acea perioada si materialele din care sunt confectionate aceste accesorii canine, dar si modelele, intalnindu-se inclusiv... zgarzi din metal cu lacat! Metalele nu s-au rezumat la simple aliaje, cei bogati alegand sa puna la gatul cainilor lor chiar si zgarzi din aur sau argint, batute in pietre pretioase si divers gravate. Ce-i drept, nu mai intalnim simboluri esoterice, precum in Egiptul Antic, dar fantezia creatorilor de zgarzi a fost debordanta.

In zilele noastre pe zgarzile pentru caini putem citi de multe ori, nu doar numele animalelor ce le poarta, ci, mai ales, denumirea brandurilor ce le-au realizat. Un altfel de simboluri, care transmit si ele mesaje despre cat de in trend sunt patrupedele ce le poarta, dar mai ales stapanii lor.




Cum aleg zgarda pentru cainele meu?

Orice caine de companie trebuie sa aiba o zgarda, dar alegerea sa nu este deloc usoara.

Ar trebui sa avem in vedere, cand cumparam acest accesoriu care este rasa cainelui, talia acestuia, varsta lui si scopul pe car eil avem in vedere.

Evident, mai intai trebuie sa masuram circumferinta gatului cainelui cu un centimetru de croitorie sau cu o banda textila, dupa ce punem doua degete intre gat si instrumentul de masurat.

Ca si in cazul in care ar trebui sa cumparam hainute unui copilas, daca vorbim de un catelus nu vom alege o zgarda prea stramta, pentru ca va trebui mai apoi sa o schimba rapid, pe masura de animalutul creste, dar nici o zgarda prea larga (de caine adult), pentru ca o sa il jeneze pe puiut.

Zgarzile pot fi pentru purtare permanente sau pentru cand iesim cu prietenul latrator la plimbare si urmeaza sa ii atasam si o lesa.

O zgarda permanenta trebuie sa fie usoara si de o rezistenta medie, pe cand pentru plimbare ar fi bine sa alegem o zgarda cu o rezistenta mare, ca sa eliminam riscul de a pierde cainele in cazul in care s-ar rupe. Cele din piele de caprioara sau de vita sunt cele mai indicate pentru plimbare.

Pentru un caine dintr-o rasa puternica este nevoie de o asa numita zgarda de forta, care are doi pinteni ce jeneaza cainele daca acesta trage puternic de lesa.

Totusi, pentru detinatorii de caini de talie mica si mijlocie, cei mai numerosi, o lesa retractabila cu snur ce se ataseaza la o zgarda din piele este cea mai fericita alegere.

Oricum, chiar si in domeniul realizarii de zgarzi moderne se produc mari schimbari, dovada ca in prezent s-au realizat inclusiv zgarzi canine inteligente, care te lasa cu gura cascata, cand iti dai seama cat de mult know how inglobeaza.




Ce lesa atasez la zgarda cainelui meu?

Magazinul online Petdirect va recomanda sa achizitionati o lesa model FLIPPY DELUXE CORD, la un pret foarte bun, de doar 65 de lei.
Aceasta lesa are un cablu extensibil, ce ii permite catelului sa se indeparteze pana la o distanta de 5 metri si un buton unic care permite stapanului ce tine acest accesoriu canin sa actioneze mai multe functii:

- sa permita infasurarea sau desfasurarea automata a snurului cand patrupedul se misca;
- sa opreasca (blocheze) dupa dorinta lesa, prin apasarea butonului.

Livrarea produsului se face prin curier in 24-48 de ore de la confirmarea comenzii, transportul in Bucuresti pentru colete cu o valoare mai mare de 99 de lei este gratuit, iar plata se face ramburs sau direct online.

In petshopul Petdirect.ro veti gasi o multime de accesorii utile pentru animalul dvs. De companie, inclusiv hrana Premium, la preturi foarte bune, asa incat cu siguranta nu o sa comandati doar lesa de care va povesteam, ci si alte produse.


Va invit sa vizitati acest petshop online si sa alegeti ceea ce stiti ca l-ar face fericit pe prietenul vostru necuvantator!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!