Sfaturi pentru utilizatorii platformei Wordpress de la Iustin Paraschiv

Va povesteam luna trecuta despre Iustin Paraschiv si al sau blog de programator, atat de  accesibil tuturor.

Traim niste vremuri foarte trepidante, in care daca esti antreprenor chiar nu existi daca nu ai si o pagina de prezentare web pentru afacerea ta (fie ea online sau offline). Plus un blog cu postari frecvente care sa aduca valoare acelora ce le citesc.

Aceasta este formula simpla ce poate sa tina treaza atentia utilizatorilor si sa ii transforme rapid in clientii tai fideli.

Iar pentru asta, produsele sau serviciile tale, indiferent de cat de bune sunt, au nevoie de instrumente specifice care sa le ridice gradul de vizibilitate in mediul online, in asa fel incat viitorii beneficiari ai acestora sa fie constienti ca pot obtine un spor de valoare daca iti devin clienti.

Cum se poate face acest lucru cel mai usor? Apeland la un programator! Asa se evita o multime de greseli ce duc pierderea de resurse de timp si de bani pe termen mediu si lung.


Iustin Paraschiv - un apreciat consultant cu largi competente in limbaje de programare


Absolvent al Facultatii de Informatica de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Iustin Paraschiv este o prezenta activa si respectata in domeniul in care activeaza, dovada ca din 2003 este membru de onoare in Asociatia pentru Bune Practici pe Internet, secretar general si administrator logistic in cadrul Societatii pentru Dezvoltare Tehnologica si Informatica, dupa ce vreme de patru ani, mai precis in perioada 2009-2013, a ocupat functia de vicepresedinte in cadrul Asociatiei Romana pentru Tehnica si Inginerie.

Dispus sa imparta ceea ce stie si cu aceia ce se simt atrasi de complexa lume a IT-ului, inca din anul 2012 este redactor sef al revistei "Micul Programator"'.

Incepand cu anul trecut si-a infiintat si un blog foarte interesant, unde aceia ce fac primii pasi in programare pot sa gaseasca lucruri extrem de interesante.

In urma cu o luna, pe acest blog Iustin Paraschiv a dat celor ce folosesc platforma Wordpress cateva sfaturi utile, foarte bune pentru internautii ce vor sa ia singuri primele masuri de optimizare a site-ului lor si sa reduca la minim resursele folosite.

5 sfaturi pentru utilizatorii platformei Wordpress de la Iustin Paraschiv

Avand la baza ideea ca mai putin inseamna mai mult, Iustin Paraschiv ne indeamna sa alegem un design cat mai simplu, minimalist pentru site-ul/blogul nostru.

Plugin-urile sunt foarte utile, dar trebuie folosite cu masura, daca nu vrem sa arate site-ul/blogul nostru precum un brad de Craciun, foarte inzorzonat cu lucruri inutile, consumatoare de resurse. Pur si simplu, in raport de ideea de baza a site-ului/blogului nostru, trebuie sa pastram doar acele plugin-uri care adauga valoare reala si nu obosesc inutil utilizatorul, care si asa are o putere de concentrare tot mai scazuta cand navigheaza pe net.

Oricine s-a orientat spre platforma Wordpress ar trebui, poate, sa foloseasca tool-ul W3 Total Cache. Prietenii stiu de ce. (Iar aceia ce nu stiu, este suficient sa caute mai multe informatii pe Google despre ce stie sa faca!)

Desi cu totii suntem de acord ca o poza face cat o mie de cuvinte, trebuie sa recunoastem ca ilustratiile cu o rezolutie mare se incarca mai greu, asa incat ar trebui sa ne calcam pe suflet si sa minimizam pe cat posibil imaginile pe care le alegem pentru condimentarea paginilor/postarilor noastre, pentru a nu ne goni vizitatorii.

Orice posesor de blog/site gazduit pe platforma Wordpress ar trebui sa fuga cat poate de repede si de departe si de acele teme de tip "News", indiferent cat de atragatoare ar parea la prima vedere. De ce? Pentru ca sunt extrem de mari consumatoare de resurse, iar acest lucru nu ne ajuta deloc sa fim eficienti.

Atractivitatea unui site/blog consta in prezent nu atat in aspectul sau, cat mai ales in valoarea continutului postat.

Daca retinem acest lucru, cu siguranta traficul pe paginile web pe care le detinem va creste foarte mult, chiar daca din punctul de vedere al design-ului vizitatorul nu va fi unul senzational.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!