Jocul culorilor in design-ul interior

Idei de amenajari interioare Culoareata.ro, iata ce recomand in ultimul timp prietenilor care imi cer un sfat despre locul de pe net unde pot gasi sugestii despre modernizarea spatiului in care locuiesc sau lucreaza.



Dupa ce acceseaza link-ul indicat de mine, raman placut surprinsi de multitudinea de propuneri din care se pot inspira in materie de idei amenajari interioare.
Nu trebuie neaparat sa fii arhitect sau absolvent de arte plastice pentru a gasi acele elemente  de design care sa iti exprime personalitatea, particularizandu-ti incaperile locuintei sau biroul.
Pe Culoareata.ro cei interesati pot sa citeasca articole scrise intr-un limbaj usor inteligibil, bogat ilustrate, despre cele mai noi tendinte mondiale de design interior.



Ceea ce se evidentiaza cu putere din citirea postarilor de acolo, este accentul pus pe infrumusetarea vietii prin culoare.
Culorile sunt extrem de importante cand ne dorim sa amenajam un spatiu : pot sa il scoata din anonimat (in sens pozitiv) ori pot sa il fractureze iremediabil.
La alegerea culorilor unui perete, de exemplu, ar trebui sa se ia in calcul mai intai de toate destinatia incaperii respective.
De exemplu, daca amenajam o camera in care ne dorim sa avem un plus de energie, nuantele de galben sau portocaliu ne pot ajuta, in schimb daca ne dorim o incapere unde sa ne putem relaxa, niste tonuri mai reci, de albastru, verde sau violet sunt ideale.
De fapt, exista, precum va imaginati probabil, un cod al culorilor, important de luat in considerare cand ne referim la gasirea unor idei amenajari interioare destinate a scoate un spatiu din mediocritate.

Culorile, ca si florile, au simbolistica lor aparte. Iata o lista scurta a semnificatiilor pe care le au:



- rosu: ambitie, determinare, actiune, iubire fizica;
- roz: intimitate, iubire neconditionata, blandete, delicatete;
- albastru: loialitate, incredere, cinste;
- violet: creativitate, imaginatie;
- portocaliu: caldura, optimism, motivatie;
- galben: speranta, voie buna;
- verde: echilibru, stabilitate, energie creatoare.
 Culorile pot sa influenteze mult si perceptia spatiala a unei persoane care patrunde intr-un anume spatiu de locuit sau office.
De aceea, o camera de dimensiuni reduse poate sa para optic mai mare, iar obiectele de design interior, inclusiv piesele de mobilier, mai usoare si mai mari, daca vom zugravi peretii in culori mai luminoase, in timp ce niste culori inchise o vor micsora vizual, iar lucrurile au sa para mai mici si mai grele.



Nu doar cu nuantele de vopsea ne putem juca dupa preferinte, ci si cu lumina corpurilor de iluminat, ba chiar si cu lumina solara, pentru ca intr-un fel arata o camera aflata in bataia directa a razelor de soare, si altfel cand acestea cad indirect asupra unei incaperi. 

Nu mai vorbim de vitralii, ce pot schimba total o incapere, transformand-o intr-un spatiu cu adevarat magic!
Oricum, primul pas in amenajarea moderna a oricarei odai este sa scapi de obiectele in plus, sufocante, pentru ca niciun spatiu nu poate sa fie asa cum ne dorim in dezordine.

Dupa aceea urmeaza sa ne punem imaginatia la lucru.
Culoareata.ro ne ajuta cu prisosinta in acest sens!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!