Cum ne afecteaza televizorul viata?

De curand mi-am cumparat un televizor LED ieftin de la magazinul online Rombiz si bineinteles am inceput sa ma uit la televizor mai mult decat o faceam inainte. Stau insa si ma gandesc daca acest lucru este bun.

Stim prea bine ca excesele (de orice fel) nu sunt bune si nu sunt indicate. Asa e si cu privitul la TV. El este bun atata timp cat nu suntem dependenti.

Dependenta de televizor duce in primul rand la sedentarism. Sedentarismul nu e de dorit in viata nimanui. Daca vrem sa fim sanatosi trebuie sa facem miscare in fiecare zi, nu sa ne uitam la TV in fiecare zi. In plus, sedentarismul duce la depunerea  kilogramelor in plus, ceea ce din nou nu e de dorit.

Privitul la televizor prea mult ne poate afecta si din alte puncte de vedere. Studiile facute de-a lungul timpului au aratat faptul ca dependenta de TV poate duce la aparitia afectiunilor pulmonare, la diabet, deces prematur sau probleme cu vederea. Pentru a evita aceste afectiuni, uita-te la TV moderat. 2-3 ore pe zi sunt suficiente.

Dependenta de TV poate afecta si viata de cuplu. De multe ori, barbatii sau femeile au obiceiul de a-si negliza partenerul/partenera si se uita mai mult la TV decat petrec timp impreuna. Astfel de activitati sunt de nedorit si trebuie evitate.

Nu spune nimeni sa eliminam televizoarele definitiv din viata noastra. E nevoie de ele pentru a fi informati, dar si pentru a ne relaxa. In plus, televizoarele inteligente iti ofera o experienta unica. Ceea ce trebuie sa ai in vedere pentru a fi totul bine e sa te uiti a TV cu masura, asa cum am mai amintit si mai sus.


Una e sa te uiti cateva ore la TV cand vii seara de la munca, alta e sa stai la TV pana dimineata si sa pierzi ore bune de somn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!