Excavator teleghidat pentru Matei - jucaria perfecta pentru el!

In aceasta perioada estivala, varul meu Cosmin are de gand sa faca niste imbunatatiri substantiale la casa lui, situata undeva, la vreo 30 de km de Bucuresti, si din acest motiv, in concediu o sa isi ia sotia, copilul si catelul din apartamentul de bloc din Crangasi si o sa testeza pe pielea lui cum e sa traiesti niste saptamani bune la tara.

Deci va fi o vacanta activa,  va munci, nu va huzuri, pentru ca se va transforma vrand-nevrand in sef de santier, ce va trebui sa coordoneze cu inteligenta o echipa de muncitori, selectati "pe spranceana"", din satul respectiv, pe baza referintelor vecinilor.

O sa mergem si noi ca sa ii dam o mana de ajutor in weekenduri, iar pentru ca fiul lor Matei sa nu se plictiseasca, m-am gandit sa ii duc si un cadou special: niste jucarii cu telecomanda cum nu a mai avut pana acum.

Mai precis, am vazut pe site-ul depozit-online.ro un excavator cu telecomanda super power foarte frumos, extrem de flexibil la utilizare, cu luminite haioase si care scoate un sunet asemanator cu acela al unui excavator real. 


jucarii utilaje de constructie



Ce, doar tatal lui sa fie sef de santier? El nu ar putea sa fie un conducator la fel de bun pe un santier de jucarie?

Cuburi are Matei, o gramada, de jocuri cu piese lego nu mai vorbim, asa incat un utilaj de constructie este tot ceea ce ii trebuie pentru a construi chiar si un castel in miniatura, pe care deja a afirmat ca si-l doreste.

O sa ii placa la nebunie sa se joace in uriasa gramada de nisip care va exista in curtea casei de la tara, va putea sa isi faca chiar si o fundatie din pietris si sparturi de marmura pentru constructia sa monumentala, in zidurile palatului sau va putea sa integreze cu ingeniozitate piese de plastic colorat, precum un mozaic, chiar si paie de suc fosoforescente.

Crenelurile castelului vor fi unele de senzatie, nu am nicio indoiala, la fel si orologiul din turn (am gasit eu un ceas de mana vechi,de forma rotunda, tocmai bun pentru asa ceva!).

La final, cand constructia regeasca va fi gata, sigur va starni invidia copiilor din sat, mai ales cand va pune  si drapelul sau de monarh absolut, sus, pe acoperisul palatului-cetate.

Apoi isi va aseza cavalerii in armuri medievale sa stea de paza pe metereze si gata, dusmanii nu vor mai avea nicio sansa de a-l cuceri.

Si uite asa Matei va uita pentru o vreme de tableta si va descoperi bucuria simpla, dar deplina, a jocului in aer liber. 

Va invit si pe voi sa faceti in aceasta vacanta cadou copiilor vostri utilaje de constructie in miniatura. Le dezvolta fantezia si, cine stie, peste ani, cand vor ajunge sefi de santier sau arhitecti renumiti, isi vor aminti cu drag de primul lor excavator de jucarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!