Verificarea ITP - obligatorie din doi in doi ani pentru masinile personale

"Vreau sa imi fac programare pentru o verificare ITP la Auto erebus", mi-a spus chiriasul meu, Marius, duminica aceasta.
"Auto Erebus? Este o idee grozava!", i-am spus eu.
Ca de cele mai multe ori, Marius gandeste bine. Pai unde sa iti faci o verificare ITP, daca nu la ei, din moment ce locuiesti atat de aproape de Podul Grant?

Nu doar ca este foarte aproape de casa, dar au si niste preturi imbatabile, asa incat mi se pare cea mai buna alegere.
Imi aduc aminte cum am cautat eu, dupa ce mi-am luat masina, o unitate unde sa fac ITP-ul in Bucuresti.
Stiam deja pe de rost obligatiile soferilor in materie de verificari tehnice periodice, faptul ca la maxim 2 ani, trebuia sa ajung cu autoturismul meu la o  statie autorizata de Registrul Auto Roman.
Acum si Marius a intrat in hora ITP si trebuie sa joace, pentru ca, vorba aceea: "Daca-i ordin, cu placere!"
Auto Erebus, pentru care a optat, chiar este o varianta convenabila si pentru conducatorii auto care doresc o revizie "cum scrie la carte", dar si pentru aceia ce vor sa gaseasca un service ieftin.
Stiu ca acum deja isi face calcule, impreuna cu sotia lui, Petronela, cam cat o sa ii coste aceasta verificare tehnica periodica a autoturismului proprietate personala, dar nu exista o suma fixa, pentru ca nimeni nu poate sa stie dinainte de examinare, daca nu exista defectiuni ce trebuie remediate urgent.
Ca detinator legal de autovehicul, Marius stie ca termenul pentru efectuarea primei ITP se calculeaza de la data primei inmatriculari, asa incat intervalul limita de doi ani se va implini in septembrie, deci trebuie sa se grabeasca.
Registrul Auto Roman este locul unde se poate verifica daca inspectia tehnica periodica a unei masini este in perioada de valabilitate si daca acest lucru se regaseste consemnat electronic in baza de date.
Nu este de glumit cu aceasta obligatie, de aceea, un detinator legal care are surpriza neplacuta sa nu se regaseasca in evidenta R.A.R., trebuie sa completeze urgent un formular de sesizare (daca stie ca autoturismul sau are ITP-ul la zi).
In activitatea de avocat am avut clienti care au venit sa imi ceara un sfat juridic legat de faptul ca s-au increzut in diverse persoane "saritoare", care, profitand de lipsa lor de timp, in schimbul unei sume de bani,  i-au pacalit, spunandu-le, in mod mincinos, ca au rezolvat fulgerator cu inspectia tehnica a masinii si ca totul este ok.
Tocmai din acest motiv, pentru a evita situatiile neplacute si, mai ales, defectiunile periculoase auto cand ruleaza cu masinile lor pe drumurile publice, eu le spun ca aceasta chestiune este mult prea importanta, pentru a fi pasata unui intermediar, deci, pe viitor atentie maxima!
Va sfatuiesc si pe voi sa va faceti timp si sa mergeti personal pentru ITP intr-o statie autorizata R.A.R. In definitiv este in joc sanatatea si chiar viata voastra, a pasagerilor, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Auto Erebus, cu sediul in  Bucuresti, sectorul 1, Str. Ioan Bianu nr.47, este o buna alegere in acest sens, mai ales daca locuiti in zona Giulesti, Calea Grivitei, Titulescu (si nu numai!), team-ul de acolo realizand inspectiile tehnice pentru toate marcile de masini si autovehicule utilitare cu un tonaj de maximum 3,5 tone. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!