Cum mi-am ajutat copilul sa exerseze limba engleza

Acum 5-6 ani de zile eram fascinata de baietelul de doar 4 ani al unei verisoare. Vorbea extrem de bine doua limbi, romana si spaniola, fara sa le incurce. Cand ii vorbeai in limba romana, iti vorbea si el in limba romana. La fel si in spaniola. M-a uimit deoarece credeam ca un copil mic nu poate sa stie atat de bine doua limbi, fara sa le incurce. Insa, se pare ca e doar un mit.
Mi-am dat seama atunci de cat e de bine ca un copil sa invete inca de mic o limba straina si cand puiul meu a facut 4 ani l-am dus la cursuri de limba engleza. Am considerat ca e limba straina de care are cea mai mare nevoie si cred ca am facut o alegere buna. Alegerea buna a fost si faptul ca am optat pentru cursurile Centrului de Limbi Straine Echo Kids. Aici copiii invata limbi straine sub indrumarea atenta a profesorilor cu experienta vasta in spate. Copilul meu a invatat foarte repede totul si acum vorbeste foarte bine pentru varsta pe care o are. Pentru detalii intra pe site-ul http://www.echokids.ro/.
Insa, pentru a ajunge la acest nivel de cunostinte de limba engleza a avut nevoie si de ajutor din partea mea. Mi-am dat seama ca oricat de mult ar invata la cursuri, are nevoie si de sustinere din partea mea.
Ce am facut?
  • Am vorbit impreuna. Si eu stiu bine limba engleza, insa nu am avut timpul necesar si nici aptudinile necesare pentru a-mi ajuta copilul sa invete doar cu mine. Insa, am exersat impreuna. In fiecare zi am incercat sa vorbim si facem acest lucru in continuare. E important ca cel mic sa exerseze zilnic o limba straina.
  • Am cantat impreuna. Copiii invata usor prin cantecele. Am ascultat impreuna cantecele pentru copii, am incercat sa le traducem si sa le invatam. Saptamanal incerc sa il invat o strofa noua. E incantat si ii place foarte mult. Abia asteapta ziua de sambata, ziua in care cantam impreuna.
  • I-am citit povesti. Am cautat povestioare scurte, povestioare cu cuvinte usoare si i-am citit seara si astfel de povesti. L-a ajutat mult si a invatat o multime de cuvinte. De fiecare data cand auzea un cuvant nou, ma oprea si ma intreba ce inseamna. Vocabularul i s-a dezvoltat rapid si placut.

Daca esti parinte si ti-ai inscris copilul la un curs de limba engleza, sau o alta limba, nu te baza doar pe ce face la curs, ci incearca sa exersezi cat mai mult impreuna cu copilul tau acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!