Fotbalul de masa, noul trend

Chiar daca exista mai multe tipuri de sport fotbalul reprezinta sportul rege pentru foarte multe persoane pasionate de sport. Acest lucru a condus la aparitia mai multor tipuri de fotbal, cum ar fi: fotbal in sala, fotbal de picior ori fotbal de masa. Pentru ca acest ultim tip de fotbal este mai putin cunoscut in tara noastra, in cadrul acestui articol vreau sa prezint motivele pentru care este un sport foarte popular in alte tari.

Spre deosebire de fotbalul clasic cel de masa se joaca in jurul unei mese prin manevrarea jucatorilor aflati pe masa de fotbal. Chiar daca la prima vedere pare un joc plictisitor ori de copii, fotbalul de masa prezinta foarte multe beneficii. Dintre acestea cele mai importante sunt urmatoarele:


  • Chiar daca nu trebuie sa fii echipat cu pantofi fotbal ori echipament joma sport, fotbalul de masa este foarte competitiv, ceea ce il face si foarte atractiv. De asemenea, acest tip de joc imbunatateste si comunicarea dintre oameni, lucru de care suferim din ce in ce mai mult.
  • Pentru ca este un joc relativ simplu de jucat reprezinta una din cele mai bune alternative atunci cand vine vorba de petrecerea timpului liber impreuna cu cei dragi.
  • La fel ca in cazul practicarii fotbalului propriu zis si fotbalul de masa are beneficii asupra sanatatii. Chiar daca pare greu de crezut fotbalul de masa trateaza printre altele artrita. Cum este posibil asa ceva? Foarte simplu. Prin modul in care trebuie jucat acest joc, articulatiile corpului sunt tot timpul in miscare motiv pentru care acestea nu se pot atrofia. De asemenea acest joc stimuleaza foarte mult si creierul lucru care nu poate fi decat benefic pentru sanatatea noastra.
  • Nu in ultimul rand distractia pe care acest tip de joc o ofera reprezinta unul din elementele care fac ca acest joc sa reprezinte cea mai buna varianta atunci cand simti nevoia de a te detasa de toate lucrurile care te streseaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!