Invata sa improvizezi cu trupa Obligo!

Daca va plac concursurile televizate de umor, cu siguranta ati ras in hohote in trecut urmarindu-i pe cei din Trupa de Improvizatie si Comedie - Trupa Obligo.

Ceea ce fac ei nu este deloc un lucru usor, va spun din proprie experienta.
Prin 2009, adica exact anul in care trupa Obligo si-a inceput activitatea, eu ma inscriam la un curs de initiere in teatru de trei luni. Am facut atunci si un pic de improvizatie si mi-a placut mult.
Ma bucur ca exista actori talentati care in 2016 fac cursuri integrale cu aceasta tema, care te ajuta sa iti dezvolti creativitatea, intuitia, increderea in fortele tale, adaptabilitatea, sa iti ascuti simturile, adica sa descoperi cat de istet esti!
Mereu mi-a placut teatrul, indiferent ca e vorba de teatru radiofonic, piese de teatru difuzate de TVR sau de teatrul adevarat, acela de pe scenele bucurestene sau, mai nou, din cluburi, cafenele sau ceainarii.
In timp ce o piesa de teatru este foarte elaborata, are un scenariu bine structurat, un spectacol de improvizatie poate include momente scurte, create pe loc, de natura diferite: cantate, dansate, vorbite, de pantomima.
La fel si mintea ne este strabatuta de diverse ganduri ce se ingramadesc unele peste altele, in timp ce un coordonator nevazut le comanda: "Schimba!", iar ele se inlocuiesc unele pe altele, de multe ori fara nicio logica aparenta, dupa niste reguli doar de ele stiute, faurind astfel o altfel de realitate abracadabranta: o noua ordine nascuta din gandurile noastre.
Mai presus de orice, improvizatia teatrala poate sa fie privita ca un antrenament de adaptabilitate "pe moment" la schimbarile tot mai dese cu care orice om este confruntat in zilele noastre.
Adaptarea e necesara: la situatii felurite, la spatii neasteptate, la relatii cu diverse persoane... Doar asa se poate supravietui!
Un om al secolului 21 este un om ce se confrunta cu nisipurile miscatoare ale unei realitati tot mai volatile, mai fara consistenta, la care el trebuie sa se plieze rapid, pentru ca in clipa urmatoare totul sa se dizolve, decorul sa se schimbe, iar concomitent cu el sa apara alte provocari carora el trebuie sa le faca fata cu brio.
Teatru, ca intotdeauna, este un tablou a ceea ce oamenii intalnesc in viata reala, chiar daca tusele sunt mai groase, incercand sa surprinda esenta.
O sa ma intrebati care este esenta unui moment creat de Trupa De Improvizatie si Comedie Obligo... 

Din punctul meu, morala unui asemenea act de creatie de scurta durata este aceea ca pentru a te adapta la schimbari trebuie sa fii destept, adica "sa iti mearga mintea", dupa cum spuneau cei batrani.
Nu poti sa faci parte dintr-o trupa de improvizatie daca nu ai solutii rapide, de multe ori neasteptate, provocarilor carora urmeaza ca sa le faci fata.
Chiar daca nu esti actor, acest lucru te ajuta inclusiv daca lucrezi intr-o firma unde trebuie sa aduci valoare, sa ai idei creative pentru rezolvarea operativa a problemelor de serviciu.
Iar pentru asta, dupa cum iti spuneam, e nevoie de antrenament. Baietii din trupa de teatru Obligo te pot ajuta in acest sens, deoarece organizeaza cursuri pentru incepatori.
Te invit sa participi si tu la unul dintre ele, deoarece, in afara de faptul ca te vei distra copios, o sa poti sa faci mai bine fata provocarilor de la locul de munca, dar si din familie.
Intr-un cuvant, transforma ceva in viata ta si invata sa improvizezi pentru a gasi a treia cale. Schimba paradigma!
Poti citi aici, pe site-ul trupa-obligo.ro ce alte servicii ofera, in afara de aceste cursuri la care va invit cu caldura sa participati in numar cat mai mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!