Panoul radiant cu infrarosu, tabloul-soare de interior

In materie de metode de incalzire a locuintelor moderne mereu apare cate ceva nou, asa se face ca nu m-a mirat ce am citit pe blogul chibzuintza.ro de curand.




Nu stiu daca voi ati aflat de existenta panourilor radiante cu infrarosu, care are o ideea interesanta la baza: nu ne e frig neaparat pentru ca e frig in camera, ci pentru ca obiectele ce inconjoara sunt reci. 


Asa ca, aceste panouri nu fac altceva decat sa le incalzeasca intai pe ele, precum un soare, pentru a ne simti noi mai bine si mai in caldura.

Un sistem clasic de incalzire, sa zicem o aeroterma care imprastie aer cald in odaie nu reuseste mare lucru, pierderile termice fiind insemnate.

In schimb, radiatiile infrarosii, fara a afecta in vreun fel umiditatea din aer, reuseste sa incalzeasca intai obiectele neinsufletite, iar pe noi, oamenii si animalele de companie indirect, dar si prin faptul ca are un efect pozitiv asupra circulatiei sangelui. Adica: adio circulatie periferica deficitara, adio picioare reci!

Chiar daca aceste panouri radiante cu infrarosu functioneaza cu energie electrica, in urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca este un tip de incalzire mai ieftin decat cel pe gaz, cu o centrala electrica de tip clasic. 

Plus ca o centrala are o durata de folosinta limitata, uzandu-se rapid fizic, dar mai ales moral, pe cand un astfel de panou, ce poate sa fie confundat usor cu un tablou de pe perete, se poate folosi chiar si 20-25 de ani de acum inainte.

In plus, nu e nevoie de avize, nu exista pericole mari de explozie, precum la incalzirea cu gaz, iar montajul e la fel de simplu cu agatatul unui tablou pe perete sau al instalarii unui televizor modern.

Pentru a afla mai multe lucruri despre sistemul de incalzire cu panouri radiante cu infrarosu accesati site-ul panouriradiante-incalzire.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!