SavElectro: Becuri decorative Edison vintage online, pentru amenajari interioare stilate

Becuri vintage Edison de la SavElectro, iata un subiect la moda acum, mai ales daca vrem ca sa realizam o atmosfera retro, cu ajutorul luminii speciale pe care ele o raspandesc in locul in care sunt instalate.
becuri retro incandescente

Edison, un antreprenor vizionar care a dat lovitura... cand i s-a aprins becul!
De domnul Edison ati auzit cu siguranta, e inventatorul acela celebru, care pe la sfarsitul secolului al 19-lea dadea o lovitura de marketing cand propunea celor interesati primul bec... practic.
Zice-se ca asa se numea: "becul practic"... Adica nu bec de laborator, ma intelegeti, ci unul de folos omului simplu, ca sa scape de opait si lumanare!
Bine, multi zic ca altii, inaintea vestitului businessman si inventator american, ar fi pus mai serios umarul la marea nascocire, dar ce sa-i faci, unii au din nastere un simt practic mai dezvoltat, de aceea cred ca Thomas Alva Edison s-ar fi descurcat de minune chiar si in vremea noastra, deoarece avea fler in afaceri, ceva de speriat, de aceea cred ca ar fi dat "tun dupa tun".
Oricum ar fi fost, uite ca din reflex (fie el si nepavlovian!), cand vorbim de becuri pentru corpurile de iluminat din casa, fie ele lampadare, candelabre, lustre, plafoniere, aplice sau veioze, ne gandim automat si la Edison, chiar daca becurile cu incandescenta au inceput sa cada in desuetudine...
In secolul ce a urmat, precum si in primii ani ai mileniului 3, inovatiile in materie de becuri s-au tinut "lant" (asta ca sa nu zic "cablu electric"!), asa ca in prezent, daca spui cuiva de faptul ca Edison facea senzatie acum mai bine de un secol cu un filament de bambus carbonizat, capabil ca sa arda pana la 900 de ore intr-un bec (unii zic chiar 12.000 de ore, adica 500 de zile), in cel mai bun caz va zambi intelegator.
O pot face, dar data de 21 octombrie 1879, cand a lansat becul cu filament de carbune de bambus japonez, dotat cu dulie şi soclu, cele doua componente inventate de el, i-au adus celebritatea de care se bucura si acum.
Vremea trece, vremea vine, becul Edison ramane!
Si totusi, poate va intrebati asemeni mie, de unde moda asta cu becurile vintage Edison, chiar si in anul nostru de gratie 2017?
becuri cu filament incandescent

In primul rand, cred eu, din cauza principiului binecunoscut conform caruia niciodata omul nu este multumit cu ce are, iar in materie de produse destinate uzului casnic cu atat mai mult, avand in vedere nostalgia pe care o avem cu totii dupa lucrurile de demult, vintage.
Un bec Edison, cu aura sa retro, spectaculoasa, ne intoarce instant cu gandul in vremea copilariei noastre, cand eram in casa bunicii. Blandetea acesteia, completata de atmosfera aceea calda, tainica ce ne inconjura, data inclusiv de lumina difuza din "odaia cea buna", in prag de seara, ne face un dor nebun de primii nostri ani de viata.
becuri vintage dimabile

Din acest motiv, nu ar fi rau ca sa ne cream si noi un colt de relaxare in casa, unde sa avem macar un lampadar sau o lustra care sa posede asemenea tipuri de becuri incandescente, cu un aer de inceput de secol 20, atat de prietenoase in comparatie cu becurile cu LED actuale,  ce raspandesc cu eficienta maxima o lumina puternica, dar taios de rece.
Un bec Edison este un obiect magic, un vehicul care ne poate purta pe undele sale luminoase intr-un spatiu plin de liniste, de armonie, de caldura.
Becuri vintage ieftine, frumoase, pentru proiecte ingenioase!
Am vazut la SavElectro.ro, un magazin online din Satu-Mare, asemenea becuri vintage Edison, ce emana o lumina alba, calda, cu o nuanta ceva mai pronuntata, de 2200K, decat becurile de pe vremea comunista. Au o putere luminoasa de 140 de lumeni, asa incat nu deranjeaza privirea, fiind chiar odihnitoare pentru ochi.
Gasiti aici becuri vintage Edison globulare, becuri para, becuri retro avocado, becuri vintage Edison tubulare sau altele cu binecunoscuta forma clasica, de dinainte de '89, a becurilor cu incandescenta. Filamentele lor pot sa aiba si ele diverse forme, de aceea aceste becuri pot completa cu succes o amenajare interioara deosebita.
Preturile lor nici macar nu sunt mari, de multe ori chiar sunt mai reduse decat in cazul unor becuri cu LED moderne, asa incat este o idee buna ca sa apelati la ele pentru proiectele voastre de decoratiuni interioare ce au drept componenta importanta si corpurile de iluminat.
Si becurile retro sunt economice, daca sunt folosite inteligent!
Carcotasii vor spune ca traim in epoca economiei, ca nu ne mai permitem ca sa risipim energia electrica pe becuri clasice, fie ele si becuri vintage Edison cu design spectaculos.
Surprinzator pentru ei, dar a avea un colt in casa amenajat in stil retro, inclusiv cu niste corpuri de iluminat dotate cu asemenea becuri, nu presupune automat si o factura incarcata la energia electrica.

Becurile Edison sunt dimabile, adica sunt astfel proiectate incat sa se poata monta pe corpuri de iluminat ce pot avea un intrerupator cu variator de tensiune, pentru a scadea consumul solicitat de filamentul incandescent.

Becuri vintage minunate, pentru unitati HoReCa stilate!
Evident, nu doar in locuintele particulare se pot instala becuri retro Edison, ci si in hoteluri, baruri, ceainarii si cafenele, unde patronii vor ca sa recreeze pentru aceia ce le trec pragul aerul interbelic de secol 20. O muzica de jazz in surdina, o lumina invaluitoare, o cafea aburinda, un ceai sau o bautura fina, iata reteta perfecta a unei iesiri cu o persoana draga intr-un loc romantic din oras.
Mai stiti camera aceea din "Star Trek" in care echipajul se relaxa comandandu-si evadari scurte in locuri de vis sau descrise prin carti vechi?
Chiar nu e nevoie de o tehnologie futurista pentru a aduce atmosfera anilor 1930, de exemplu, intr-un bar, daca utilizam un mobilier adecvat, costume de epoca pentru personal si o iluminare speciale, inclusiv folosind becuri retro Edison.

Va invit asadar pe site-ul savelectro.ro ca sa va alegeti de acolo cele mai frumoase becuri vintage dimabile spre a va personaliza caminul, barul cafeneaua sau ceainaria in stil retro, asa dupa cum va doriti!


becuri online

3 comentarii:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!