O idee pentru aceia ce vor sa isi deschida un restaurant cu bani putini

Acum cateva zile am fost la Food Bloggers Conference 2017 (editia de vara) si am observat ca multi participanti visau ca sa isi deschida, in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, un restaurant, un bar, o cafenea sau macar o ceainarie de cartier.

Doar ca o asemenea afacere in domeniul HoReCa, va dati seama si voi, costa enorm, iata de ce ma gandesc ca pentru aceia care nu vor ca sa inceapa sa vanda mancare "la rulota", o buna idee ar fi sa demareze initial cu o unitate de alimentatie publica... tip container!



Rulotele sau containerele (monobloc sau modulare) contin in fibrele lor metalice progresul, dinamismul, miscarea, doar ca, in cazul celei de-a doua categorii, mesajul este parca un pic mai subtil.

Exista deja shaormerii, pizzerii, precum si alte unitati  ce vand "mancare la minut", care-si desfasoara activitatea in constructii moderne, realizate din containere, proprietarii lor inspirandu-se mai ales dupa moda din Statele Unite ale Americii si din Australia.

O cladire restaurant edificata din mai multe containere monobloc sau modulare, eu cred ca ar fi o buna varianta de inceput pentru cineva care vrea sa devina jucator in industria alimentatiei publice din Romania, mai ales daca nu are un capital financiar prea generos de investit, insa dispune de o suprafata de teren in proprietate sau chiar de una inchiriata, cu un vad promitator si unde poate ca sa isi ridici rapid o constructia metalica la moda.




Sigur, e nevoie de autorizatii de functionare, nu scapa de ele nici aceste locatii, dar per total, e mult mai putin costisitor sa se demareze asa business-ul de tip HoReCa de catre cineva cu un buget extrem de limitat.

Ca sa nu mai vorbim ca si pentru clienti, experienta de a lua masa intr-un container monobloc sau intr-o constructie realizata din containere stivuite artistic, va fi ceva inedit. 

Pentru ca da, in momentul cand un anteprenor alege varianta "containere", cu ajutorul unui arhitect talentat poate da constructiei respective o nota foarte personala, extrem de atractiva.

Cutiile container, de dimensiuni diferite, se pot conecta pe orizontala, ba chiar si pe verticala, in structuri variate, asa incat, cu niste costuri relativ mici, un pasionat de bucatarie ce vrea ca sa isi transforme hobby-ul in afacere, isi poate indeplini visul de a avea propriul local cu specific.

Daca si preparatele servite clientilor sunt foarte calitative, succesul este asigurat.

Un producator de containere de peste 5 ani renumit, in panoplia caruia se afla clienti importanti, isi are sediul in Galati.

AG Business Containere si Acoperisuri SRL, pentru ca despre aceasta companie este vorba, are in oferta sa o gama larga de containere, pentru cele mai variate destinatii.




Termocontainer, cum mai este firma cunoscuta de catre beneficiari, si-a capatat un bun renume pe segmentul sau de activitate.

Se pot comanda aici inclusiv containere de locuit cu finisaje interioare si exterioare de cea mai buna calitate, la niste preturi imbatabile.

Din punctul meu de vedere, in cazul unei afaceri de tip HoReCa containerele modulare sunt de preferat celor monobloc, deoarece sunt mult mai versatile.




In plus, au si avantajul ca pot ca sa fie mutate mai usor, daca la un moment dat proprietarul vrea ca sa schimbe terenul pe care sunt amplasate cu altul, mai bine pozitionat in rapord cu tipul de afacere pe care il desfasoara si cu traficul zonal.

Deja exista antreprenori care isi desfasoara activitatea in asemenea spatii inedite si sunt foarte multumiti de ideea indrazneata pe care au avut-o si in care, la inceput, prea putini oameni din jurul lor credeau ca sa aiba sanse de reusita.



Deoarece se observa si in tara noastra o deschidere a multora spre acest trend, sosit prioritar de peste Ocean, oamenii de afaceri pot face si afaceri in turism. Ar putea, de exemplu, ca sa se ofere pachete complete de servicii, ce includ si dormitul in casute-container confortabile.


Mi se pare o afacere de viitor asa incat va invit ca sa va ganditi serios la ea, daca aveti un buget de business limitat, dar detineti un teren pe care il puteti valorifica astfel.

Va invit ca sa incercati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!