Borsec - nr.1 in topul brandurilor romanesti!

O, ce veste minunata!

Am aflat astazi ca Borsec a este din nou pe primul loc in topul celor mai puternice branduri romanesti, conform clasamentului anual realizat de prestigioasa revista Biz, pe care o indragesc atat de mult.

Poate in acest mod, asa cum Baile Herculane incep ca sa renasca ca si o Pasare Phoenix dupa decenii de uitare, statiunea Borsec va reveni si ea la faima de altadata.

Cand ma gandesc la apa minerala Borsec nu pot sa afirm decat faptul ca a fost, este si va fi cea mai buna apa minerala pe care am baut-o vreodata. Proaspata, reconfortanta, sursa de vitalitate incontestabila. Nu cred ca marcile straine, atat de sforaitor promovate in ultiam vreme, ii vor putea egala vreodata calitatile miraculoase.

O adevarata apa vie este cea de la Borsec!

La fel si zona aceea mirifica de unde izvoraste!

Daca nu stiati, exista acolo, in statiune, si un Muzeu al Apelor Minerale unde se gasesc pretioase documente si fotografii din existenta greu incercata a acestei localitati harghitene. 




Sunt expuse acolo, la muzeu, inclusiv sticle vechi de doua secole, pentru ca, poate nu stiati acest detaliu, localitatea Borsec a fost prima din intreaga Europa unde s-a inceput imbutelierea curativelor ape minerale in scop industrial.

Nu s-a limitat productia doar la consumatorii interni, ci s-au exportat sticle cu apa aceasta binefacatoare pe tot continentul noastru, probabil a ajuns si peste Ocean, date fiind proprietatile fantastice pentru sanatate pe care le are.



Conform vechilor scrieri, existau candva 30 de izvoare la Borsec. Acum aceasta bogatie hidrologica s-a restrans la 13, dar sa speram ca va fi un numar norocos.

Mai inainte de asta, cu secole inainte, apa se strangea in butoaie de stejar, ba chiar a fost in Evul Mediu transportata chiar si la curtea aprigului Bathory, care era si el convins ca in asa fel isi ameliora bolile de care era suferind.

Pentru mine, inca din copilarie, o sticla cu apa minerala Borsec reprezinta un izvor de energie.

Intotdeauna inainte de plecarea intr-o excursie la munte aveam grija sa iau cu mine, ca si acum, aceasta bautura naturala, fara chimicale, care are meritul de a ma conecta mai bine cu natura in mijlocul careia ajung.


Tie ce apa minerala romaneasca iti place sa bei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!