Campanii SEO simple sau complexe, in functie de pret

optimizare site peroformanta
Proprietarii de afaceri online care isi doresc o vizibilitate a ofertelor de vanzare sporita viseaza mai mult ca sigur ca sa apeleze la o firma specializata in domeniu, doar ca gandul la cine stie ce cheltuieli exorbitante pe care le vor avea cu aceste servicii digitale ii sperie si ii tine pe loc.

Unele agentii se lauda cu un pret campanie seo mic, altele cer tarife destul de piperate, iata de ce potentialii clienti sunt destul de confuzi in legatura cu modul in care se calculeaza costul corect unor servicii de acest gen.

Daca veti face o cautare rapida pe net o sa gasiti agentii de servicii digitale care cer pentru pachete de optimizare site de afaceri 40-50 euro/luna, precum si altele care cer nu mai putin decat 1.000-1.500 de euro lunar!

Cum este posibil ca sa existe asa mari diferente intre aparent aceleasi tipuri de servicii SEO?

Iata doar cativa factori ce provoaca asemenea discrepante de pret.

1) Auditul initial.

Inainte de a se incepe o campanie SEO trebuie efectuat un audit care sa diagnosticheze corect site-ul respectiv si sa permita a se aplica tratamentul cel mai eficace necesar a-l urca pe primele pozitii ale principalelor motoare de cautare.

Acest audit se poate efectua pur si simplu automat, folosind niste tool-uri speciale, dar interpretarea se face intotdeauna de catre om.

Daca vreti, este ca si in cazul efectuarii unui horoscop online.

La final, dupa ce ai introdus anumite date, ti se ofera o harta astrologica, poate chiar si o interpretate succinta, foarte generala, dar numai un specialist in stele poate sa interpreteze asa cum trebuie, personalizat, rezultatele obtinute in forma grafica.

Paralela cu cu harta astrologica a unei persoane nu este deloc intamplatoare, deoarece un specialist SEO, ca si un astrolog, in afara unor cunostinte teoretice bine fundamentate, a unei experiente preferabil cat mai mare in domeniu, mai are nevoie si de multa intuitie.

Pur si simplu nu poti ajunge in topul cautarilor, nu poti ca sa obtii vizibilitatea dorita, daca te bazezi doar pe rezultate matematice. Acel element uman (intuitia, talentul) poate face diferenta intre doi specialisti care au cam acelasi bagaj de cunostinte si de experienta in materie de optimizare web.

2) In cadrul unei campanii SEO veritabile este nevoie de tool-uri performante. Iar acestea costa.

Nu e simplu ca sa monitorizezi continuu cele mai bune cuvinte cheie, sa analizezi profilul de backlink-uri etc.

3) Cautarea (research-ul) particularitatilor afacerii online respective.

Nici o afacere nu seamana cu alta, dar ea se poate totusi incadra intr-o anumita nisa, unde mai exista si alti competitori.

Serviciile SEO includ si operatiunea de cautare a provocarilor de business prezente si viitoare, a oportunitatilor ce pot conduce la obtinerea unui trafic crescut, la mai multe conversii, la vanzari multiple, la un profit in continua crestere.


Deoarece aceste investigatii online focusate trebuie efectuate la intervale de timp regulate, pe parcursul derularii contractului de prestare servicii seo, implicit apare si cresterea costului lunar pentru clientul proprietar de site.

Totusi, in linii generale, la stabilirea pretului unei campanii SEO tip, se iau in calcul urmatoarele elemente de baza:

1) marimea site-ului si nivelul tehnic initial al acestuia, fara mari probleme de indexare;

2) specificul nisei de activitate si concurenta ce trebuie intrecuta prin campania de optimizare;

3) obiectivele particulare pe care clientul doreste ca sa le atinga prin intermediul campaniei de seo.


Pentru detalii, urmeaza ca potentialii clientii sa discute direct cu reprezentantii agentiilor ce ofera de servicii digitale.

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!