Pasari de apartament: Cum îți înveți papagalul să danseze?

Știați că papagalii, fie ei chiar și peruși, adoră să danseze?



Este simplu să îți înveți pasărea vorbitoare ceva mai măricică sau mai micuță, dintr-o rasă ceva mai rară ori comună, ca să țopăiască vesel.

Nu e greu, încearcă și tu!

Mai întâi trebuie să transformi într-un ring de dans orice speteaza de scaun, galerie de perdea, margine de canapea sau chiar o masă. Condiția de bază este aceea de a fi o suprafață plană. Este locul perfect în care micuța ta pasăre de companie va învăța să danseze spre amuzamentu tuturor acelor ce îl vor privi.

Important este ca papagalul cu pricina să asocieze acel loc drept unul în care va face diverse pași pe muzică.

Etapa următoare găsirii ringului ad-hoc este aceea de a găsi o muzică veselă și să vedeți dacă zburătoarea de cameră reacționează pozitiv când o aude.

S-ar putea ca să dureze ceva timp până când o să găsiți în calitate de DJ un cântecel care să îi placă în mod real și pe care să înceapă ca să schițeze niște mișcări armonioase... de dans!

Păsările au în mod nativ tendința de a răspunde prin pași specifici și unduiri de cap la orice este ritmat, pozitiv, dacă le este pe plac.

În plus, crescătorii de păsări spun că papagalii nu doar că imită cuvintele noastre, dar și mișcările stăpânilor lor.


Iată de ce, distrează-te și alături de prietenul înaripat și începe ca să îți miști capul în stânga și în dreapta, să te balansezi grațios.

Poziționează-te  în raza vizuală a papagalului și o să constați cu uimire că dacă e vorba de o melodie care vă place amândurora, până la urmă dansați... în duet.

Evident, după fiecare partidă de dans este bine ca să îi dai drept o mulțumire o recompensă pentru efortul pe care micuțul tău prieten l-a făcut. În acest fel, aceasta îl va face să devină cu timpul un dansator din ce în ce mai bun. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!