Ce trebuie sa stii inainte de un implant dentar

De cele mai multe ori, pierderea dintilor inseamna pierderea de incredere in sine si implicit a poftei de viata, motiv pentru care in cazul fiecarei problem dentare este bine sa ne a dresam imediat medicului stomatolog.
Multe persoane sunt sceptice din cauza durerii atunci cand se gandesc la un implant dentar, insa, in ziua de astazi, tehnicile stomatologice au evoluat atat de mult incat durerea sau disconfortul sunt sentimente care merita sa fie date uitarii.
Despre acestea si despre tot ce trebuie sa stie o persoana care vrea sa isi faca un implant dentar veti afla in cele ce urmeaza.
Ce este implantul dentar? Implantul dentar este o interventie de natura chirurgicala prin intermediul careia se introduce o radacina artificial sub forma unei piese din titan pentru a reproduce un dinte nou, cu aceleasi functii estetice si practice precum dintele natural.
Cine isi poate face un implant dentar? Orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate sa isi faca implant dentar.
Limitele sunt de regula date de catre cantitatea, dar si de calitatea osului in care se insereaza implantul, de pozitia sinusului maxilar la arcada superioara, dar si de canalul cu vase si nervi pentru arcada inferioare.
Exista totusi si contraindicatii in realizarea tratamentului, iar acestea implica boli de sange, diabet sau alte boli ale oaselor.
Astfel, pentru a se convinge medicul stomatolog ca totul este in regula, sunt necesare o serie de analize si radiografii speciale.
Atentie! Varsta nu este un impediment pentru a beneficia de un implant, ci sanatatea generala a pacientului.
Cat de tare doare? Probabil cuvantul “chirurgical” v-a speriat putin, sa durerea resimtita te timpul inserarii implantului este similara unei extractii dentare.
In ziua de astazi exista suficiente anestezii moderne care se administreaza impreuna cu un calmant si care induce o stare generala buna pacientului.
Material realizat impreuna cu Clinica Stomatologica Cris Smile.
Cat timp dureaza intregul tratament? Durata nu este fixa pentru niciunul dintre pacienti, cu atat mai mult ca procesul difera de la persoana la persoana, dar si in functie de materialele alese. Initial se efectueaza radiografiile, tomografiile si testele de sange si apoi se insereaza in os, se acopera cu gingie, iar pacientul simte doar firele de sutura.
Aceasta interventie dureaza in general o ora, apoi urmeaza o perioada de asteptare pentru ca implantul sa faca legatura cu osul. Aceasta perioada este de obicei de minimum 6 luni, dupa care este atasat bontul proteic.
Bontul proteic se ataseaza si se protezeaza prin punti sau coroane iar acest process dureaza in jur de 10 zile.  Totusi, tineti cont de faptul ca fiecare pacient este un caz unic, asa ca, durata lucrarilor poate sa difere de la persoana la persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!