Credite pentru nevoi personale oferite de casele de amanet bijuterii

Magazinele de amanet bijuterii oferă credite pentru nevoi personale cu ratele ale dobânzii destul de mici. Este motivul pentru care mulți se orientează spre ele când au nevoie rapidă de împrumuturi urgente pe termen scurt. 

Casele de amanet pot oferi acest tip de credit nebancar deoarece clienții oferă bunuri personale drept garanție, ceea ce reduce semnificativ riscurile pentru firma împrumutătoare.

Dacă clientul plătește împrumutul, obiectele de valoare sunt restituite.

În medie, în lume, conform statisticilor, aproximativ 80% dintre împrumuturile oferite de casele de amanet sunt rambursate. Există clienți fideli ai acestor firme, agențiile stabilesc chiar relații de durată cu clienții lor.

În cazul unor crize financiare temporare, a obține pentru nevoi urgente o anume sumă de bani în acest mod este o soluție bună. De regulă, tranzacțiile cu bunurile amanetate sunt efectuate corect, fără costuri ascunse.

Mai puțin de 1% din totalul bunurilor amanetate sunt bunuri furate, deoarece clienții trebuie să furnizeze datele de identificare personale și o descriere completă a bunurilor respective.

Aceste informații sunt transmise la cerere organelor în drept, ceea ce scade dramatic posibilitatea ca să se aducă marfă furată, inclusiv bijuterii, la o casă de amanet.

Suma acordată variază în funcție de valoarea articolului.

Valoarea împrumutului va fi determinată și de alți factori, precum cererea solicitantului, perioada de rambursare a creditului acordat în acest fel și starea articolului. Nu toate casele de amanet au aceleași prețuri, sumele pe care le acordă  pot varia în cazul aceluiași bun.

De ce ar merge cineva la o casă de amanet? Pentru a obține un împrumut, deoarece casele de amanet oferă consumatorului convenabil, confidențial, sumele de care el are nevoie, fără alte consecințe juridice dacă împrumutul nu este rambursat.

Cum funcționează o casă de amanet?

La o casă de amanet se pot primi bijuterii de aur, pietre prețioase, instrumente muzicale, televizoare, aparate electronice diverse, unelte, obiecte de uz casnic, arme și multe altele.

Există case de amanet care sunt specializate doar pe primirea anumitor articole, inclusiv tablouri.

Creditele se bazează pe valoarea garanției, Când un client rambursează împrumuturi mărfurile sunt returnate, se poate alege să se renunțe la garanție și să nu mai facă plata, pierzând dreptul de proprietate asupra obiectului/obiectelor amanetate. 

Cum se stabilește valoarea obiectului adus la casa de amanet


Casele de amanet se bazează în aprecierea articolelor aduse pe valoarea curentă evaluată de un expert, pe starea actuală a obiectului și pe capacitatea de a vinde produsul ulterior, în cazul în care împrumutul nu este rambursat.

În concret, procesul de evaluare diferă în funcție de tipul obiectelor ce se amanetează: bijuteriile sunt evaluate diferit față de un calculator.

Alegerea unei case de amanet pentru a împrumuta o sumă de bani nu este niciodată o decizie ușoară. Mulți factori ar trebui să vină pentru ca să inspire încrederea clientului, iar rata dobânzii relativ mică este un criteriu esențial.

Fiecare firmă pretinde că este cea mai bună din branșă, dar e nevoie de timp ca să dovedească acest lucru în teren.

Există case de amanet specializate în bijuterii unde seriozitatea este maximă. Bunurile sunt în completă siguranță deoarece se folosesc seifuri cu sisteme de alarmă certificate, plus personal de pază care asigură securitatea bunurilor 24 de ore pe zi.

Personalul este foarte instruit în ceea ce înseamnă expertizarea bijuteriilor, ceasurilor, electronicelor și a altor bunuri. Nu se iau decizii arbitrare cu privire la valoarea lucrurilor aduse la casele de amanet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!