Cum putem lucra din picioare cu ajutorul unui birou reglabil pe înălțime


Nu este un secret că munca la birou ne poate epuiza. Sincer vorbind, nu există o limită de vârstă pentru persoanele care petrec mult timp la birou. De la copiii care își fac temele pentru școală, la adolescenții care au făcut din gaming un mod de viață și până la adulții care petrec mult timp în diverse clădiri de birouri din București sau din provincie. Nu este astfel de mirare că aproximativ 80% dintre români suferă de dureri de spate, potrivit statisticilor Ministerului Sănătății. Dacă majoritatea persoanelor suferă de dureri de spate de scurtă durată, o mică parte dintre aceștia dezvoltă și alte probleme mai grave la nivelul coloanei vertebrale. În general dureri cronice și cea mai întâlnită, hernia de disc la nivel lombar.  
 
Cele mai multe persoane care lucrează zilnic la birou se orientează spre scaune de birou profesionale și scumpe pentru a evita apariția durerilor. Nu este totuși suficient. Atât timp cât coloana vertebrală nu stă într-o poziție naturală ci curbată este o chestiune de timp până durerile vor apărea.

Una dintre soluții este adoptarea unui stil de viață mult mai activ. Pauze dese în timpul lucrului la birou, sală de forță sau fitness, stretching și în general schimbarea stilului de viață.

Acest articol se va orienta însă către o soluție de care nu mulți români știu. Birourile reglabile pe înălțime. Termenul general este de Standing Desk, așa cum sunt ele cunoscute în Statele Unite. Nici europenii nu sunt însă mai prejos la acest capitol. Țările nordice au adoptat această "modă" de a munci din picioare cu mulți ani în urmă.  
birou reglabil pentru stat în picioare

Nu obosesc dacă stau în picioare la birou?

 
Este principala problemă la care se gândește cineva care aude prima data de posibilitatea de a lucra din picioare.

Comoditatea este un lucru relativ și vine cu destul de multe neajunsuri. Cu cât stai așezat mai comod la birou cu atât ai mai multe șanse să dezvolți dureri de spate.

Este aproape imposibil să stai așezat într-o poziție corectă pe scaun timp de opt ore. Mai ales dacă toată viață ai fost obișnuit să te cufunzi în scaun sau să stai cu picioarele pe birou. La fel de imposibil este însă și statul în picioare timp de opt ore. Dar cum ar fi să lucrezi jumătate din timp pe scaun și jumătate în picioare? Parcă nu mai sună așa de rău. Un birou reglabil pe înălțime îți poate oferi această posibilitate.


Câte tipuri de birouri reglabile pe înălțime există?

 
În principiu există două tipuri de astfel de birouri.

Manuale, acționate prin manivelă și electrice. Cele manuale pot fi cumpărate la un preț mult mai mic tocmai pentru faptul că nu dispun de partea motorizată. Dezavantajul este că va trebui să învârti la manivelă de foarte multe ori pe zi.

Aproximativ 50-70 de rotații sunt necesare pentru a regla un astfel de birou de la nivelul la care poți munci din picioare până la nivelul la care iți poți desfășura activitatea de pe scaun. Dacă nu ai o problemă cu acest inconvenient și dacă crezi că nu îl vei ridica/coborî de multe ori pe zi atunci acest tip de birou este alegerea perfectă.
 
Birourile cu înălțime reglabilă electrice. Aici vorbim deja despre o altă categorie de preț dar și de calitate. Dotate cu unul sau două motoare, birourile electrice pot fi ridicate și coborâte în doar 15-20 de secunde prin acționarea unui simplu buton. Este alegerea perfectă pentru cei care chiar vor să se apuce de munca la birou stând în picioare.  


Recomandări pentru cei care muncesc la birou din picioarePurtați o pereche de încălțăminte comodă. De preferat pantofi sport de calitate, cu talpă de spumă sau pernă de aer.

Alternativ, puteți sta pe o saltea de spumă care vă va relaxa gambele și nu va pune presiune pe încheieturile gleznei.

Șosetele de compresie sunt de asemenea un alt accesoriu care vă va ușura munca din picioare. Acestea vor face ca sângele din zona gambelor să circule mult mai intens iar ca rezultat mușchii vor fi mai puțini încordați și durerile de picioare se vor rări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!