Alege un monitor de ski bun, daca esti incepator!

Chiar daca nu ai schiat niciodata in viata ta, cel mai bine ar fi ca sa mergi la lectii de schi. Eu iti recomand sa alegi Sureanu Sport Center. Nu mai ai timp de pierdut, daca iti doresti cu adevarat sa inveti ceva nou care sa iti aduca un plus de sanatate. 






Daca te-ai decis, mai trebuie subliniat ca oricat de mult crezi ca vei invata de unul singur sa te tii pe schiuri sau chiar sa te indrume un amic care stie cate ceva despre cel mai popular sport de iarna pentru amatori, cel mai bine ar fi ca sa faci primii pasi cu ajutorul unui profesionist.


Este foarte important acest lucru: eviti sa faci niste greseli pe schiuri care ulterior pot fi greu de eliminat. Si, mai mult decat orice, vei invata sa te misti ca un urs polar pe zapada, intr-un mod mai sigur, reducand la minim riscul de accidentare si avand sansa de a progresa mai repede decat daca ai face-o pe cont propriu sau cu ajutorul unui prieten.


Mai trebuie spus si ca lectiile de ski nu sunt doar pentru incepatori: schiorii avansati ar trebui, de asemenea, sa primeasca niste sfaturi “de maiestrie” daca doresc sa continue sa progreseze si sa invete tehnici mai complexe care sa le permita sa faca fata unor provocari mai mari pe partiile de dificultate sporita (vestitele partii negre). 


Cum functioneaza o statiune de schi


Statiunile au 4 tipuri de partii: 



  • verzi
    - cu panta mica si cu ridicari lente;

  • albastre - ceva mai inclinate si nu foarte potrivite pentru incepatorii absoluti;

  • rosii - recomandate pentru schiori cu nivel mediu (au pante de pana la 40%);

  • negre pentru cei mai experimentati schiori (cu un unghi de pana la 50%). 



Tine cont de aceste informatii inca din prima zi, pentru ca diferenta dintre unele partii si altele este foarte vizibila chiar si pentru novicii in ale schiatului.


In cazul tau, daca vrei ca sa inveti sa schiezi, va trebui sa te limitezi doar la partiile verzi, care sunt pentru incepatori.


Nu uita nici ca sa verifici starea echipamentului de schi inainte de a merge pe partie.


Si inca ceva, Mai este esential ca, inainte de a urca pe o partie de schi, sa te interesezi de prognoza meteo pentru toata ziua.



Modalitati de a schia


Pe langa alunerarea pe schiuri traditionala, mai exista si alte moduri de a te bucura de zapada: schiul fond (mersul pe schiuri pe o distanta lunga), precum si alte tipuri de sporturi de iarna, precum snowboardingul (pe o placa) sau freestyle pe schiuri (acrobatia). Dar pana a fa ce tot soiul de cascadorii pe schiuri (daca iti plac sporturile extreme si ai si suficient curaj pentru a le practica!) ca novice vei incepe cu elementele de baza ale schiului alpin, iar daca iti place foarte mult zapada, vei ajunge sa faci treptat, in anii ce vin si alte tipuri de sporturi de iarna.


Alege un instructor de la Sureanu Sport Center mai intai si invata ABC-ul schiatului: de la pozitia corecta a picioarelor, genunchilor, spatelui si bratelor pana la balansul taliei. 


Adevarul este ca, pe cat de mult invoci scuza lipsa de abilitati de schi, poti ca sa iti depasesti limitele fara doar si poate. Asta daca iti doresti foarte mult sa te afli printre acei oameni fericiti care pot aluneca pe zapada, pe schiuri, printre care si copiii tai, de 13, 16 sau chiar 4 ani. Asa ca, merita sa iti iei inima in dinti si in iarna asta sa inveti ca sa schiezi.


Depasirea unor limite fizice, dar si psihice, pe care probabil ca anterior le credeai de nedepasit, este un demers ce iti va da speranta ca si alte limite din viata ar putea fi depasite (si exista o lista mare: ce zici de mersul pe carbuni incinsi, asa cum poti invata de la Bruno Medicina...). Plus ca vei descoperi ca inca mai poti invata si la 40 si la 50 de ani, chiar la mai mult ce va nou. Si uite asa, cu spirit tineresc, poti astepta cu nerabdare vacantele urmatoare pe munte!


Sureanu Sport Center - date contact:


Luncile Prigoanei - Sugag-Tau - Alba

http://sureanusportcenter.ro/

0799 189 094

oltean.andrei.vasile@gmail.com









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!