Cum să-ți renovezi casa fără să ajungi eroul unui film de groază

Construirea sau renovarea unei locuințe poate fi o adevărată aventură, un fel de călătorie în lumea nebună a materialelor de construcții. În căutarea unor materiale pentru structură și fundație, acoperișuri de calitate, izolații eficiente, tâmplărie PVC de ultimă generație, sau instalații electrice, instalații termice și sanitare care să nu îți dea bătăi de cap, te poți simți uneori ca și cum ai fi erou principal într-un film de groază construit pe înșelăciuni de toate felurile. 


Așa s-a petrecut și cu eroul întâmplării următoare, fiul unei prietene de familie.


Într-o dimineață senină de vară a anului 2022, într-un sat micuț și pitoresc din Ardeal, soarele se profila vesel pe cerul albastru și dezmierda cu razele sale mozaicul de acoperișuri și ferestre ale caselor vechi și pline de istorie. Tânărul Costică, în vârstă de 25 de ani, privea cu mândrie casa moștenire primită de la bunicul său, o bijuterie arhitecturală care urma să devină locul în care avea să-și trăiască viața alături de viitoarea sa soție. Cu inima plină de speranță și entuziasm, el tocmai luase decizia ca să pornească pe drumul renovării casei bătrânești, redându-i o nouă viață.



Dar drumul lui Costică către visul său s-a dovedit a fi presărat cu capcane și înșelăciuni meschine, iar el, asemenea unui explorator ce începe o aventură palpitantă, a fost nevoit să înfrunte obstacole și pericole neașteptate. Iată doar câteva din aceste înșelăciuni care i-au tulburat visul de a-și aduce viitoarea soție într-o casă superbă.


Materiale de calitate inferioară. Unul dintre primii meșteri pe care i-a angajat Costică pentru renovarea fațada casei, văzându-l așa de tânăr și naiv, l-a păcălit furnizându-i materiale de construcție de calitate inferioară. Costică a plătit sume considerabile pentru ceea ce s-a dovedit a fi niște produse care s-au deteriorat rapid.


Estimări false. Al doilea meșter care a fost chemat să renoveze băile a prezentat estimări false și costuri suplimentare ascunse, înșelându-l pe Costică să plătească mult mai mult decât ar fi trebuit pentru acele lucrări. Abia mai târziu, după ce el plătise lucrarea, a aflat de la niște prieteni că putea să rezolve cu doar o treime din bani.


Manopere fantomă. Altă înșelăciune a avut loc atunci când Costică a angajat o firmă de construcții pentru renovarea camerelor, dar a descoperit ulterior că unii dintre muncitori erau angajați "fantomă" care nu lucrau deloc sau un număr de ore mai mic, dar erau plătiți pentru orele fictive. Conducătorul echipei pur și simplu a profitat de faptul că tânărul nostru mergea la job și avea cum să supravegheze tot ce se petrecea în casa mostenită de-a lungul zilei. Mai ales că lucrările se executau după un program de birou: 9 - 17, cu weeked-urile libere.





Ferestrele scumpe. Un consultant de vânzări abil la convins pe Costică să comande online ferestre la un preț exorbitant, spunându-i că acestea sunt cele mai bune de pe piață dacă vrea să aibă parte de o izolație termică perfectă. Cu toate acestea, ferestrele au fost departe de a fi cele mai bune și s-au dovedit a fi o alegere costisitoare extrem de greșită.


Repararea structurii inexistente. Un alt meseriaș i-a pretins lui Costică că structura casei era grav afectată și necesită reparații majore, lucru care nu era deloc adevărat. Dar Costică era programator IT, ce să știe el? Așa că plătit o sumă considerabilă pentru o muncă inutilă și multe materiale de construcție scumpe, la fel de inutile.


Facturi extrem de umflate. În timpul renovării, Costică a primit facturi piperate pentru servicii și materiale care nu au fost folosite sau au fost folosite în cantități mult mai mici decât se pretinsese.


Lucrări neterminate. Un alt meșter, care se ocupa de mansardă a plecat brusc din proiect, lăsând lucrarea neterminată. După multe insistențe a cerut o sumă exorbitantă pentru a se întoarce să o finalizeze, pe motiv că are alte 3 lucrări simultan în lucru.


Proiecte de design false. Un designer de interior a oferit proiecte frumoase pe hârtie, dar ceea ce a livrat în realitate a fost departe de promisiuni. Costică a plătit astfel pentru un aspect și o calitate care nu au fost realizate.


Probleme ascunse. Costică a descoperit că meșterii angajați au ascuns cu bună știință anumite probleme existente în casa sa, pentru a nu se complica, iar costurile de remediere au fost mult mai mari decât inițial estimate.


Deșeuri incorect îndepărtate. Costică a fost înșelat și când a plătit pentru eliminarea deșeurilor de construcție. Muncitorii, l-au fost aruncate în locuri neautorizate, adăugându-i costuri suplimentare pentru a rezolva această problemă.


În final, Costică a învățat din aceste înșelăciuni și a devenit mai înțelept în alegerea meșterilor și furnizorii pentru viitoarele sale proiecte de renovare. Cu răbdare și hotărâre, el a reușit să transforme casa moștenită într-o bijuterie autentică, pregătită să devină căminul lui și al viitoarei sale soții. Cu această experiență, el a devenit treptat un explorator al renovării și un povestitor al înșelăciunilor în materie de renovări locuințe particulare. Asta ca și alți proprietari să deschidă ochii, ca să nu deschidă contul bancar mai mult decât este necesar.


Te-ai regăsit și tu în povestea de mai sus? Stai liniștit, există o soluție și pentru tine!





Dacă vrei ca să economisești bani pentru construcție sau reparații, atunci în primul rând căută singur materialele necesare. Nu ar trebui să ai încredere oarbă în constructori și Dorei de ocazie, pentru că în 90% din cazuri te vor înșela.


Depozitele specializate oferă profesioniștilor (constructori și firme de construcții, proiectanți, planificatori, arhitecți) reduceri de la 10 la 40%. Desigur, aceste reduceri nu sunt pentru consumatorii finali, beneficiarii lucrărilor de construcție și renovare. Constructorii revând materialele clientului și își pun în buzunar diferența. Cu o cantitate bună de muncă și cu un client neglijent, câștigurile dintr-o astfel de fraudă pot ajunge la până la mii de euro. Spun euro pentru de multe ori onorariile meșterilor nu se negociază în lei, ci în euro, de parcă am fi în Italia sau Spania!


Desigur, atunci când achiziționezi chiar tu materiale de construcție, ele vin cu o garanție. Dar toate acestea sunt vorbărie goală, dacă ceri meșterilor o garanție scrisă 3 sau 5 ani. Doreii vor dispărea imediat!


Plus că poate fi și mai rău. Unele echipe deosebit de avansate au propriile lor „depozite de preparare”. În cuvinte simple, pun în ambalaje de marcă pentru amestecuri de ciment și alte materiale de construcții produse ieftine, de calitate inferioară și le vând clienților ca și cum ar fi unele premium.



Nu trebuie să te simți ca victimă în propriul tău film de groază de construcții. Poți evita toate capcanele și să ai la final o casă solidă, confortabilă și elegantă. Cum? Dacă apelezi la un partener de încredere. Ca prim pas apasă pe link-ul  https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/  dacă abia acum intri în lumea periculoasă a achiziționării materialelor de construcție. Asta ca să vezi și tu de unde se aprovizionează firmele cu adevărat serioase. Nu indivizi care nu vor altceva decât să înșele clienții de bună credință.





De ce să te simți ca și cum ai fi într-un labirint al terorii, când poți avea o experiență plină de bucurie și să te simți ca și cum ai fi într-un film de aventuri cu happy end?


Să te documentezi temeinic când alegi materialele de construcție pentru casa ta uneori poate să fie aproape la fel de important ca și să când alegem partenerul sau partenera de viață. Pentru că o casă de multe ori trebuie să reziste chiar mai mult decât o relație de căsătorie! Vedeți și voi câte divorțuri sunt în ziua de azi! Așa că, depune efort în a te informa cât mai bine în privința materialelor de construcție, Ai nevoie, spre exemplu, despre informații referitoare la produse calitative pentru amenajări exterioare? Dă click aici și o să vezi detalii pe care nu le-ai fi bănuit înainte.


Un preț bun este ca un trofeu. În lumea materialelor de construcții, prețul poate fi uneori la fel de înspăimântător ca și o cameră întunecată în miez de noapte. Caută reduceri și oferte speciale pe Vindem-Ieftin.ro și nu te vei simți niciodată că și cum ai ajuns într-un reality show de tipul "Survivor: Construcții".


Poți deveni un Sherlock Holmes al renovărilor inteligente. Dacă te-ai trezit brusc într-un episod de Sherlock Holmes și ești pe urmele furnizorilor de materiale de construcții, depune tot efortul pentru a afla tot ce poți despre aceștia. Cu Depozit Virtual la tine în echipă, vei deveni cel mai bun detectiv pe șantierul tău personal, nu vei depinde de meșterii de ocazie care îți spun că știu ei mai bine.


Învinge-l pe Maestrul Înșelăciunilor. Economisește timp și bani cu ajutorul consultanților de la Depozit Virtual, fără să intri în capcane sau să ajungi victima unor păcălelilor sinistre.


Reduceri nesperate  care îți fac inima să bată mai tare. Cu Depozit Virtual, poți să-ți renovezi casa așa cum ai văzut în telenovelele sud-americane, fără să-ți golești complet contul din bancă.


Într-o lume plină de capcane și construcții pline de înșelăciuni, Depozit Virtual e aici pentru a-ți face viața mai ușoară și mai puțin costisitoare. Așa că nu sta blocat într-un thriller al materialelor de construcții, alege ca Depozit Virtual să vină alături de tine. E timpul să te bucuri de renovarea casei tale. Baftă și distracție pe șantierul personal!


Articol scris pentru SuperBlog 2023 - Proba a 4-a


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!