Blocul nostru se innoieste cu un nou model de interfon!

Saptamana trecuta, dupa lungi discutii, in blocul nostru s-a decis schimbarea modelului de interfon de la intrarea in bloc si distribuirea catre locatari a unor noi cartele interfon, care sa le inlocuiasca pe acelea pe care le avem de vreo cativa ani.

S-a luat aceasta hotarare pentru ca, intr-o seara, un grup de tineri din cartier, din lipsa de alte preocupari s-au distrat distrugand interfoanele blocurilor de pe strada noastra. Inclusiv sistemul de interfon audio a fost vandalizat.

Evident, se fac cercetari pentru depistarea vinovatilor, insa chiar de vor fi gasiti problema ramane: blocului nostru ii trebuie un nou sistem audio de interfon si accesoriile corespunzatoare: cartele optice si chei.

Toate bune si frumoase, dar unde sa gasim o firma specializata in instalarea de asemenea sisteme digitale?

Evident, pe internet! Ca doar suntem in 2015!

Dupa o atenta scotocire prin mediul virtual, ne-am oprit la Electra Instal, o companie prezenta pe piata romaneasca din anul 1992, care are drept obiect principal de activitate distributia si montajul de interfoare si video-interfoane produse de firma Electra (Iasi).


interfoane iasi


Argumentele ce i-au convins pe administratorul si presedintele Asociatiei de Proprietari a blocului nostru ca sa ii contacteze pe specialistii de acolo au fost urmatoarele:

- firma in cauza comercializeaza mai multe tipuri de interfoane audio si video (blocuri sistem digital duplex si semiduplex) si accesorii (cartele optice, chei), dar si alte sisteme de control acces, automate pentru iluminat, amortizoare hidraulice;

- au o echipa bine instruita care poate sa se ocupe de montajul si instalarea sistemului de tip interfon ales de catre beneficiari;

- ofera service in perioada de garantie si post-garantie.

Dupa ce au decis ca Electra Instal este aleasa, conducerea Asociatiei de Proprietari a mai facut o sedinta joia aceasta unde a explicat celor prezenti ca este cea mai buna solutie, mai ales dupa ce au facut o simulare de pret, utilizand calculatorul existent pe site-ul de prezentare al companiei.


S-au ridicat si unele voci care au intrebat de ce s-a ales o firma din Iasi, daca noi locuim in Capitala, dar nea Aurel, administratorul blocului nostru le-a redus rapid la tacere, cand a spus celor prezenti ca Electra Instal nu activeaza doar in Iasi, ci are si doua puncte de lucru: unul in Buzau, pe str. Chiristigii nr.3A si altul in Bucuresti, pe str. W. A. Mozart nr.2, sc. A, ap.2, in  sectorul 2.

Modelul de interfon ales o sa fie de data aceasta unul mult mai sigur, cu o suprafata GLASS securizata de 8 mm si carcasa de aluminiu, special realizata pentru a rezista actelor de vandalism.

In plus, datorita know how-ului, tastatura TOUCH iluminata va fi mult mai usor de curatat, deoarece este protejata de firele de praf si de stropii de ploaie ce o pot strica.


Comunicația FULL-DUPLEX hands-free (fara receptor) permite initializarea convorbirii doar cu o simpla atingere, facilitand si usoara deschidere a usii de la intrarea in bloc.


In principiu, plata lucrarii de instalare a noului sistem de interfon se va face in 3 rate (avans - 30%, a doua rata - 40% la finalizarea instalarii echipamentului si 30% dupa o luna de la darea in folosinta a interfonului).

In pretul initial se includ un Tag de proximitate (breloc) si 1 cheie pentru fiecare apartament.

Evident, se pot realiza la cerere oricate taguri si chei,  pretul unui tag fiind de 10 lei si a unei chei de 5 lei.

Termenul de garantie este de 2 ani si, dupa cum am vazut pe site-ul electrainstal.ro se asigura service si post-garantie.

Avand in vedere ca montajul incepe de regula la 2-3 saptamani de la perfectarea contractului, conducerea Asociatiei de Proprietari a blocului nostru a decis sa se grabeasca, pentru ca acum vine iarna si chiar nu am vrea sa ne pomenim in holul blocului cu diverse persoane straine dubioase si chiar drogati, asa cum au mai fost cazuri in zona in anii trecuti.

Asa se face ca in scurta vreme ne vom redobandi siguranta pierduta din pricina unui act de vandalism la care chiar nu ne asteptam.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!