Un mobilier de restaurant bine ales - un element important in fidelizarea clientilor tai!

Daca esti antreprenor si ai decis ca vrei sa iti deschizi un local de alimentatie publica care sa devina faimos in scurta vreme, in afara de o locatie inteligent aleasa si de un personal foarte bine pregatit, mai trebuie sa stii cum sa-ti alegi un mobilier restaurant pe masura, care sa te ajute la realizarea unei atmosfere unice, memorabile, in acel spatiu public.



Specialistii romani si straini ne sfatuiesc sa acordam o atentie maxima pieselor de mobilier (mese, scaune, taburete, banchete) ce vor fi asezata in restaurant, deoarece ele vor putea sa contribuie, alaturi de celelalte elemente de decor, la faurirea unei identitati acelui local.

Nu trebuie sa facem rabat la calitate, de aceea trebuie sa alegem elemente de mobilier din materiale rezistente, pe care sa nu fie nevoie sa le inlocuim dupa trecerea unei perioade scurte de timp.

Este foarte important sa alegem scaune restaurant, dar si mese, usor de manevrat, dat fiind ca va fi nevoie ca personalul sa le stranga si sa le reaseze zilnic, pentru a putea face o curatenie perfecta.

Toti clientii care intra intr-un restaurant vor sa se simta bine, confortabil, de aceea trebuie sa alegem acele scaune pentru mese si scaune de bar care sa fie in rezonanta cu specificul pe care vrem sa il instituim in respectiva locatie.

In principiu, trebuie sa ne adresam publicului-tinta inclusiv prin intermediul mobilierului ales.

Cum putem face asta? Un criteriu dupa care ne putem orienta este... meniul de baza. Intr-un fel trebuie sa arate scaunele si mesele dintr-un restaurant de lux, unde clientii sunt oameni potenti financiar, inclusiv afaceristi, in alt mod mobilierul intr-un restaurant modest de cartier, unde si preparatele sunt mai simple, iar preturile accesibile pentru consumatorii cu un buget redus.

Oricum, ca principiu general, cand alegem mobilierul pentru un restaurant, acesta ar trebui sa fie macar cu o clasa mai sus decat ceea ce asteapta clientii, din punct de vedere al confortului.

Oamenii trebuie sa fie placut impresionati inca de cand intra in localul respectiv, asa incat sa isi doreasca sa revina acolo, deoarece s-au simtit foarte bine.




Daca ne referim strict la scaune, daca este vorba de tineri, probabil acestia vor fi mai incantati de niste scaune moderne, viu colorate, ce se pot inalta si roti dupa dorinta, dar daca avem prioritar clienti orientati spre stabilitate si confort, mai ales familisti sau oamenii de afaceri potenti, cu siguranta acestia vor prefera scaunele fixe, din esente de lemn tare, sculptate, tapitate.

Mersul la un restaurant ar trebui sa fie un motiv de placere, un prilej de odihna sau chiar de perfectat afaceri, de aceea vom putea fideliza potentialii clienti  daca le asiguram conditii bune: incepand cu relaxarea adusa faptul banal ca vor sta pe un  scaun deosebit, in timp ce vor savura niste preparate imbietoare si vor sorbi o bautura selecta. Evident, adaugam la aceste ingrediente  si o muzica inteligent aleasa, alaturi de o servire prompta.

Un restaurant poate sa fie comparat, intr-un anumit sens, cu o sala de spectacol interactiva, unde clientii sunt spectatori si actori in acelasi timp.


Din acest motiv, "decorurile" trebuie sa fie cu adevarat spectaculoase. Dar si "culisele" (adica dotarile bucatariei: cuptoare, plite, ustensile diverse, tot soiul de alte obiecte ce pot ajuta personalul sa prepare o mancare gustoasa, intr-un timp cat mai scurt).

Daca va doriti niste mobilier restaurant de calitate, peste medie, dar si niste obiecte care sa va permita sa aveti o bucatarie de top, eu va sfatuiesc sa accesati magazinul online DACTRUST, de unde o sa puteti alege acele elemente ce va vor permite sa aveti un restaurant elegant, care sa se evidentieze in fata concurentei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!