Chinezii au redescoperit jocurile clasice de societate

Jocurile online au devenit plictisitoare pentru tinerii chinezi, acestia orientandu-se in prezent spre jocurile de societate, jucate "pe viu", in cafenelele specializate, ce incep sa se deschida in principalele orase ale Chinei.
Multi adolescenti, copii unici, ce au crescut in izolare si au avut ca prieteni de joaca aproape exclusiv internauti pe care nu i-au intalnit vreodata in realitate, incep sa descopere farmecul jocurilor de societate si al intalnirilor "fata in fata" cu tineri ce au aceleasi pasiuni ca si ei, relateaza Nouvel Observateur.

In incercarea de a atenua instrainarea prezenta in societatea chineza, concomitent cu dezvoltarea economica accelerata a tarii, in marile orase au inceput sa se deschida tot mai multe cafenele ce ofera o solutie celor ce sufera de singuratate in lumea virtuala si nu se mai multumesc cu un banal joc pe calculator, chiar daca este jucat in retea.

Doar in Beijing se estimeaza ca exista deja peste 200 de cafenele specializate in oferirea unui cadru propice pentru doritorii de a socializa si a incerca impreuna cu alti pasionati diverse jocuri pe o tabla reala, experimentand astfel emotii diferite de cele avute in postura de internauti.

Taxa de intrare intr-o asemenea cafenea este de circa 30 de yuani (circa 3,3 euro) pentru 24 de ore. Angajatii cunosc regulile sutelor de jocuri diferite aflate pe rafturi, asa incat pot ajuta clientii cu sfaturi, daca acestia doresc sa incerce unul nou.

Jocul de societate cel mai indragit in China in acest moment este unul de strategie, in care competitorii se impart in doua tabere: varcolaci si sateni. Echipa care isi elimina adversarii este declarata castigatoare.

Pirateria se face deja simtita si in acest sector, asa incat companiile straine care ar dori sa isi desfaca produsele pe piata chineza au un obstacol greu de invins, in conditiile in care un joc piratat se poate cumpara la jumatate de pret, comparativ cu unul original.

In plus, specialistii apreciaza ca pasiunea brusca pentru jocurile de societate trebuie privita cu multa precautie, putand fi vorba doar de un mod de evadare temporara a tinerilor chinezi dintr-o lume mult prea tehnologizata, solutie la care vor renunta rapid atunci cand vor gasi altceva mai interesant de experimentat.

(stire scrisa pentru ziare.com)

Iar pentru prichindeii vostri, care nu sunt inca la varsta la care se pot apuca sa joace asemenea jocuri de societate, eu va recomand sa le cumparati de la Noriel: un puzzle pentru copii, dar si o carte de colorat cu lumini!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!