20 oct. 2012

Info-news Acvaristica: Anemonele castiga lupta cu alte specii marine in apa acida

Anemonia viridis este o specie de anemone ce vine sa demonstreze ideea ca acela ce se poate adapta cel mai rapid poate castiga in lupta pentru supravietuirea speciilor marine intr-o apa tot mai poluata.

 David Suggett si Jason Hall-Spencer, doi cercetatori britanici ce s-au ocupat de studierea speciei de anemone Anemonia viridis undeva in zona Italiei, au publicat rezultatele cercetarile lor, ce au surprins pe multi oameni de stiinta, dar si acvaristi.

 Conform acestora, anemonele din specia amintita mai sus, au o dezvoltare exploziva in apele acide, ce contin o cantitate crescuta de diozid de carbon dizolvat. Sa speram totusi ca se vor lua masuri pentru limitarea poluarii in marile si oceanele lumii, deoarece oricat de spectaculoase ar fi anemonele, nu putem fi autorii extinctiei a mii de specii de vietuitoare marine, pe considerentul ca asa e legea firii: supravietuieste cel mai adaptabil!


sursa info acvaristica marina:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2486.2012.02767.x/abstract

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!

Apple iPhone 13 Pro Max de la Quickmobile, crucișătorul care sparge tiparele clasice smartphone

“Cand am testat  pentru prima oară un asemenea iPhone 13 Pro Max, nu mi-a venit sa cred cum arată și ce performanțe are. Nici tu nu vei cred...