26 oct. 2012

Info-news acvaristica: Delfinii isi reduc activitatea cerebrala doar a unei jumatati din creier atunci cand dorm

Delfinii pot ramane in alerta chiar si in timpul somnului, deoarece isi incetinesc functiile cerebrale doar pe o jumatate din creier, afirma specialistii americani in publicatia Plos One.

 Delfinii studiati de cercetatori au utilizat ecolocatia pentru a ramane vigilenti la tot ceea ce se intampla in mediul acvatic, mai ales in privinta obstacolelor, precum si pentru a se putea ridica la suprafata si a respira, chiar si asa, pe jumatate adormiti.

 Conform rezultatelor studiului, vreme de doua saptamani, cei doi delfini studiati (un mascul si o femela), nu si-au schimbat deloc comportamentul caracterizat printr-o vigilenta marita. Femela a parut chiar mai "prezenta", chiar si in timpul somnului, comparativ cu delfinul-mascul.

 Se pare ca de-a lungul evolutiei lor, aceste mamifere acvatice fabuloase, delfinii, s-au adaptat excelent la mediu, asa incat isi pot mentine aceasta stare de atentie pe timp nelimitat.


 

Sursa info-news acvaristica:
http://esciencenews.com/articles/2012/10/17/dolphins.can.remain.alert.15.days.a.time.with.no.sign.fatigue

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!

Șosete femei, scurte și colorate, pentru un plus de vitalitate!

Știai că și dacă cumperi un set de șosete scurte pentru femei “made in Romania” poți să ajuți la supraviețuirea afacerilor autohtone anul a...