Netcamp 2012 - Reinventarea continua, mijloc de supravietuire in criza"evanghelistii" moderni de la Microsoft Romania
Netcamp 2012 parea la prima vedere un eveniment destinat in  primul rand specialistilor din domeniul aplicatiilor destinate mobilelor istete care, incet-incet, cuceresc tot mai multe milioane de utilizatori.


Ce ar putea pricepe un nespecialist din multitudinea termenilor vehiculati nonsalant de catre membrii triburilor de dezvoltatori de aplicatii pentru telefoane? conferinte incitante pentru public

Probabil ca nu mare lucru, am fi tentati sa spunem majoritatea, noi, cei care ne limitam la rolul de simpli beneficiari de aplicatii mobile...Netcamp  2012 a fost insa cu mult mai mult decat un forum pentru cunoscatori, trecand la nivelul urmator, de sursa inspirationala pentru antreprenorii actuali si cei viitori, prin ideile expuse in cele doua sesiuni de conferinte, precum si in sectiunile de dupa amiaza: "Start-up Now!", "Mobiledev" si "Weworkweb".
Netcamp 2012, Vlad Stan Geekcelerator
Netcamp 2012 a fost arena in care s-a putut realiza rapid trecerea de la "a asculta" la "a face", iar acest lucru a fost benefic, indiferent ca vorbim participantii-specialisti sau de participantii-beneficiari. Asa s-a putut sparge bariera dintre creator si utilizator, dezvoltatorii nemaiaparand pentru beneficiarii prezenti drept niste insi ciudati, autisti, conectati 24/24  de ore la calculator, ce nu ar putea face fata confruntarii cu "lumea reala", prea dependenti fiind de spatiul virtual.Mihai Sfrijan, Alexis Bonte, Sergiu Biris
Indiferent ca a fost vorba de Mihai Sfrijan, game producer/designer la www.king.com, Sergiu Biris de la Trilulilu, George Lemnaru de la Green Horse Games, Zoli Herczeg de la Microsoft sau Vlad Stan de la Geekcelerator, ca sa dau doar cateva nume de invitati ce ne-au povestit despre reusitele si esecurile lor, toti ne-au recomandat ca in activitatile noastre sa depistam oportunitatile, sa nu ne speriem de rateuri, pentru ca doar din ele putem invata, sa  incercam sa devenim lideri pe nisele pe care intram, sa impletim ratiunea cu pasiunea si, cel mai important: sa gandim global.


Secretul victoriei in antreprenoriatul online acesta pare a fi:  lepadarea de mentalitatea micului provincial si a face saltul la indreptarea  coloanei vertebrale, scuturarea de umilinta si increderea in creativitatea noastra nativa dublata cu o munca sustinuta si inteligent facuta.

Dar, mai presus de toate: depasirea zonei de confort si trecerea de la stadiul de proiect-idee la acela de proiect-facut. Daca vom reusi sau nu de prima data chiar nu mai are nicio importanta, odata porniti pe  calea concretului, nu vom mai avea liniste pana cand nu vor izbandi!


netcamp 2012
Asa ca, visatori romani, materializati-va ideile fara a va mai lasa intimidati de maretia lor!
Spunea Nicolae Iorga candva o fraza extrem de actuala si acum, la finele lui  2012:  "Multi au avut aptitudini extraordinare, insa fiindca n-au avut curaj, ei au  trait ca niste morti si au sfarsit prin a fi ingropati in inactivitatea lor."

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!