BrainFitness, o arma impotriva spalarii creierului


www.brainfitness.ro
BrainFitness este unul dintre mijloacele grozave de care dispunem in spatiul virtual romanesc, pentru a ne antrena mintea, recastigandu-ne incetisor, pas cu pas, dreptul de a ne conduce constient propriile vieti, fara a ne intreba nauci: "Ce caut eu in viata mea?"

Atentia, memoria, autocontrolul, estimarea, luarea deciziilor corecte, dar si multitasking-ul, sunt elemente de baza in acesta epoca stranie, necesare in mod obiectiv pentru ca un individ sa poata macar sa supravietuiasca, prin adaptarea permanenta la schimbare, chiar daca dorinta de a fi fericit pe deplin va ramane mereu doar o iluzie, un miraj ce se tot indeparteaza, contopindu-se cu linia orizontului.

Viata noastra actuala se compune dintr-un lung sir de provocari, carora continuu trebuie sa le facem fata, incercand sa gasim cele mai bune solutii pentru a putea sari de la un nivel la altul, pe scara supravietuirii, in societatea romaneasca actuala, plina de intamplari de neinteles aparent. 

Iar trecerea la o urmatoare treapta, tot mai inalta, necesita si o intoarcere permanenta spre noi insine, pentru a ne putea antrena mintea, ca sa poata sa tina pasul cu evenimentele ce se succed extrem de iute, acum la final de an 2012.

Cine nu poate sa reziste stresului, sa dea dovada si de multa creativitate, dar si de reactii rapide, cat mai corecte cu putinta, este literalmente pierdut.

Timpul se grabeste, tarandu-ne si pe noi intr-un vartej extrem de puternic, din care doar cei mai bine antrenati fizic si psihic vor putea iesi. Ametiti, cu parul valvoi, abia tinandu-ne pe picioare, dar VII si cu mintile intregi.

Forta fizica, atat de elogiata pana nu demult, nu este totusi suficienta pentru a supravietui intr-o lume extrem de dura ca aceasta, puterea de natura psihica demonstrandu-si pe zi ce trece importanta formidabila.

In aceste conditii, alaturi de mersul la sala de gimnastica, pentru „a trage de fiare” si a face aerobic, pentru muschi, agilitate fizica si gratie, ar trebui sa ne preocupam constiinciosi si de un antrenament intelectual continuu.

Fitness-ul pentru creier este cu atat mai important cu cat nu mai avem timp sa citim atat de mult cum o faceam pe vremuri, nici sa jucam scrabble, sah sau go, nici macar sa rezolvam careurile de cuvinte incrucisate cu definitii grele, care ne umpleau candva sufletele de bucurie, atunci cand "ne pica fisa" si descopeream vreun cuvant neasteptat la o definitie ce tindea sa ne duca pe o pista falsa.


In zilele noastre, preferam mai degraba ca atunci cand ne intoarcem obositi de la birou sa ne trantim in fotoliu, in fata televizorului, marele aspirator energetic contemporan, si sa ne supunem benevol la sedinte zilnice prelungite de spalare a creierului, urmarind in nestire talk show-uri politice prin care diversi insi zbiara incoerent unii la altii, acoperiti din timp in timp de moderatori care urla si mai tare decat ei, sau emisiuni usurele de asa-zis divertisment, gen Capatos sau Cancan Tv, unde vedete de carton incearca sa ne convinga, fara pic  de succes, despre cum poti reusi in viata daca iti faci suficiente operatii estetice pentru a arata precum o papusa de cauciuc sau daca reusesti sa ai o relatie cu omul potrivit, fie ea cat de scurta.

Jocuri de societate nu mai jucam demult, sahul, go-ul sau scrabble-ul, sunt pentru pensionarii din Cismigiu, rebusurile adevarate de pe timpuri sunt prea grele pentru mintile noastre obosite si, de aceea, le-am inlocuit treptat cu integrame tampe, de bridge nici nu mai poate fi vorba, acesta devenind un joc mult prea elitist pentru marea masa a romanilor.

Nici carti nu prea mai citim, scuzandu-ne ca suntem prea obositi dupa 10-12 ore de munca, preferand sa vedem ecranizarea (de multe ori schioapa) a vreunui bestseller al momentului la televizor sau la mall.

Unii se bat cu pumnii in piept ca nu mai se uita la televizor absolut deloc, dar, in acelasi timp, pierd ore intregi in fata laptopului, pe retelele de socializare.

Oamenii de la BrainFitness.ro s-au gandit la o modalitate atractiva prin care ne putem antrena zilnic creierul, inainte de a ne transforma cu totii in niste zombi, usor de manipulat de catre cei interesati. 

Brainfitness.ro este un site cu adevarat interesant, unde veti putea gasi o gramada de joculete nostime, tocmai bune pentru ca sa iti mentii sanatatea intelectuala in niste cote macar rezonabile.

BrainFitness.ro are avantajul ca este la doar un clic distanta de voi, chiar pe laptopul/tableta unde pierdeti oricum vremea. Macar asa o sa valorificati acel timp cu folos, distrandu-va in acelasi timp in care va antrenati si mintea.

Iar antrenamentul este, va garantez, mult mai usor decat la sala de gimnastica. S-ar putea chiar sa va placa!

Si, incet-incet, s-ar putea sa  redescoperiti si lectura, sahul, go-ul, scrabble-ul, chiar si bridge-ul...

Iar asta o sa va dea, cu siguranta, o noua perspectiva din care sa priviti realitatea. Ca prim pas in a schimba ceea ce nu va place in jurul vostru.

Veti putea duce gardurile din zonele personale de confort tot mai departe, mai departe, cucerind noi si noi teritorii, asa incat sa reusiti in final sa adaptati realitatea la voi, cei adevarati, constienti de valoarea voastra intrinseca, si nu sa luptati din greu, sa va adaptati la tot ce vine din exteriorul vostru.


Brainfitness.ro va poate ajuta sa preluati controlul in propria voastra viata!

Va invit asadar sa intrati pe site-ul lor si sa aruncati o privire atat asupra exercitiilor propuse, cat si asupra articolelor interesante, ale caror teme sunt extrem de incitante. 

Dupa cateva minute de joc inteligent, s-ar putea sa declarati incantati: 

BrainFitness chiar este o arma impotriva spalarii creierului!